Barion Pixel

Minden amit a parajdi fürdősóról tudnod érdemes

természetes parajdi fürdősó

Minden amit a parajdi fürdősóról tudnod érdemes

Mindig induljunk az alapoktól. Mi is található a parajdi fürdősókban? Miért más, mint egyéb termékek? A leglényegesebb kérdés pofonegyszerű, hatásos? Minden kérdésre megvan a válasz, hát kezdjünk bele.

Parajdi fürdősó: miből, honnan, hogyan?

Miből is áll a parajdi fürdősó… Az alapja természetesen a parajdi só. Ennek kimondottan sok előnyös gyógyhatása ismert, melyet már egy másik blogunkban részleteztünk. Rosszat nem lehet írni róla, hiszen a sófürdő magában is egy évszázadokra, évezredekre visszanyúló múlttal rendelkező terápia. 

A természetes sóbányák mélyéről felbukkanó „arany”, melyben nincs károsanyag és vegyszer, tisztán bányászott, őrölt, szállított és csomagolt termék a természet minden előnyét magában hordozva.Többek között méregtelenítésben és az ízületek tehermentesítésében segít. 

Sajnos senkinek nem adatik meg, hogy elkerülje az élete során az ízületeinek kopását. Attól a pillanattól kezdve, hogy első lépésinket megtesszük, máris kitettük a szervezetünket a gravitáció hatásának, a súlyunkat cipeljük, extrémebb terhelés alá vetjük, ha dolgozunk, nehezet emelünk vagy épp a sportnak élünk. 

A testünk is megérdemli a pihenést, amire tökéletes a sófürdő. Természetesen, ha prioritást élvez a tehermentesítés, méregtelenítés, akkor a fürdőnket célszerű nagyobb sókoncentrációval elkészíteni. Ha a kádunkban 5-7%-os sófürdőt készítünk tökéletesen elérhetjük ezt a hatást. Itt érdemes elgondolkodni, a nagyobb kiszerelésű megoldáson, amivel szintén szolgálhatunk a töményebb sófürdőt kedvelőknek.

Tudom, tudom, ez nem kevés és mégsem érzi az ember magát egy kellemes Ion-tenger mellett, ahol mindenféle nehézség nélkül tudunk szinte a vízen szaladni a magas sótartalom miatt, de a hatását élvezhetjük. Persze egy koktél azért segíthet benne kicsit.

Amivel viszont több is, mint a tengerpart feeling, az a hozzáadott illóolajok és azok jótékony hatása. Érdemes próbálgatni a különböző típusokat vagy esetleg felváltva használni őket. Egyszer egy kellemes levendulás aromával lazítjuk el kicsit az elménk, máskor enyhén mentás fürdőben tisztítjuk a legutainkat és van, hogy a gyógynövényekre bízzuk begyulladt izmainkat, ízületeinket. 

Mindkét alkotóelem kimondottan fontos, egyben pedig főnyeremény. A test és elme együtt képes a tökéletes harmóniára, ebben segítünk.

Na de van különbség?

Ha a kérdés arra vonatkozna, hogy fürdősó és fürdősó között van-e különbség, akkor azt is kérdezhetném, hogy kocsi és kocsi között van-e. Sajnos minden terméknél felüti a fejét a gyorsabb, könnyebb, gépiesített, előállítás, keverés, csomagolás kérdése. Mit érdemes megvenni, honnan, mennyiért stb.? 

Ezekre nagyon nehéz válaszolni, mert a kérdés is elég szerteágazó, nemhogy a lehetőségeink. A boltok polcán az összes létező illatban és színben megtalálhatjuk őket, sőt olyan színek és illatok is előfordulnak, amik a természetestől messze állnak. A szintetikus és természetes között itt a nagy szakadék. 

Ez a fő szempont szerintem a döntésben. A vegyszeres fürdősóknak megvan a kellemes illata valóban, a sónak, -attól függően, hogy milyen só- a jótékony hatása. Nyilván nem lehet mindenki vegyészmérnök, hogy otthon kísérletezzen vele és kimutasson minden káros anyagot, de elég, ha elolvassuk a hátán a címkét, melyen az összetevőket sorolják. 

Tudniillik, hogy a vegyi előállítás alatt jó pár vegyi, allergén és bőrkárosító anyag kerül kapcsolatba a végtermékkel. A parajdi fürdősó alapja már különleges, hiszen egy 84 ásványi anyagot tartalmazó sóról beszélünk, tele a testünknek szükséges ionokkal, nyomelemekkel. 

Ha a választásnál nem csak az érzékszerveink, de a testünk és bőrünk egészséges is prioritást élvez, akkor mindenképp célszerű a természetes alapanyagok felé húznia a szívünknek.

A használat pofonegyszerű, a hatás pedig semmihez sem fogható

Felhasználása esetén egy kád vízhez kb. negyed-fél kg parajdi fürdősó adagolása ajánlott. Méregtelenítő hatása miatt egyéb kozmetikumot, szappant, tusfürdőt, sampont hanyagoljuk, a só úgyis megtisztítja bőrünket. 

A parajdi fürdősó naponta alkalmazható, tapasztalataink szerint 36-39 celsius fokos vízben a leghatásosabb. Érdemes legalább egy 20 perces fürdőt venni, hogy a parajdi fürdősó kifejthesse páratlan jótékony tulajdonságait. A megfelelő hatás, illetve a változatosság kedvéért felváltva is használhatja a fürdősóinkat.

Minden egyes termék alaptulajdonsága a parajdi sófürdő összes jótékony hatása. Ennek a gyógyító hatásnak, rehabilitációs és relaxációs képességének hatékonyságát erősíti tovább a különböző illóolajok segítségével. 

Többek között a nőgyógyászati problémák enyhítésében is segítségére lehet a hölgyeknek. Kedvünkre válogathatunk, a kellemes, revitalizáló, ellazító, gyógyító, serkentő fajtái közül:

 • Levendulás fürdősó : a levendula illóolaj, nyugtatólag hat szervezetünkre, tisztítja légutainkat
 • Mentás fürdősó : a menta ereje inhalálja szervezetünk.
 • Aloe vera fürdősó : bőrszépítő hatással rendelkezik.
 • Kénes- jódos fürdősó: a gyulladásos és ízületi megbetegedéseknél bizonyítottan gyógyító hatású
 • Gyógynövényes fürdősó : gyulladáscsökkentő , nőgyógyászati panaszoknál segít.
 • Rózsás fürdősó: a rózsa illóolaja remek vérkeringés serkentő

És hogy miért is érdemes rendszeresen parajdi fürdősót használni?

 • Gyógyiszap tartalma miatt kiváló reumatikus panaszok enyhítésére.
 • Egy ilyen fürdőzés felér 3-4 napos méregtelenítő kúrával.
 • Ízületekbe beépülve a parajdi só regenerál.
 • Bőrünk feszességének visszanyerésében is segít, jó hatással van a cellulitiszre.
 • Bőrnyugtató hatása van.
 • Feszültség és stresszoldó hatású.
 • A vegyület pozitív hatásaként csökkenti az ízületekben és az izmokban felgyülemlő salakanyagok mennyiségét, ezzel enyhítve a gyulladásos folyamatokat.

Kád, dézsa, medence – avagy játszunk nagyban!

Arról már írtam, hogy milyen pozitív hatása van a fürdőkádban használt fürdősónak, de mi a helyzet akkor, ha szeretnénk (és persze van lehetőségünk) kicsit nagyobban gondolkodni, megosztani másokkal is az élményt.

Akár terápiás céllal, vagy épp dézsában is megvalósítható a sófürdőzés élménye. Sajnos vagy nem sajnos, a dézsában, mérete miatt jóval több sóval kell megoldani a hatékony fürdőt, viszont semmihez se fogható élményt kölcsönöz nekünk és nincs is szükség minden használat után újra elkészíteni. 

Ez már a wellness-élmény netovábbja, főként baráti társasággal télen, nyáron exkluzív program mindenki örömére. 

Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy saját dézsája vagy netán medencéje legyen a kertben. Akinek viszont a home wellness szinte már magától értetődik, annak oda kell figyelni az apróságokra is. 

A dézsával kapcsolatban már írtam pár sort és lehetne is méltatni órákon keresztül az előnyeit, de igyekszem inkább arra fókuszálni, hogy a gyógyászati és mentális hatásai mellett mikre kell még ügyelni. 

Természetesen nincs szükség 100 kiló illóolajos fürdősóra egy nagy dézsafürdő elkészítéséhez. Nyugodtan lehet keverni a natúr dézsasót és némi fürdősót. A megfelelő mennyiség nem csak a testünknek, de a dézsának is szükséges.

Elképesztő módon drágul minden körülöttünk, nem beszélve a faanyagról és ezáltal a dézsák áráról is. Még mindig jobban jár az, aki a prevencióban hisz és igyekszik megóvni az eltömődéstől, algásodástól a dézsáját, mint aki abban bízik, hogy „nem lesz annak semmi baja…”.

Amikor viszont egy többszemélyes jakuzziról vagy medencéről beszélünk már több lehetőségünk is van. Ha csak simán sózzuk a fürdővizet, elég az arányra figyelni. Ha elérjük az 5-7%-os oldatot, máris rendelkezésünkre áll a medence által nyújtott minden élményével. 

Ha viszont sóbontó készülékkel rendelkezünk egyszerűbb a helyzet. Hiszen semmilyen vegyszert nem kell használnunk, a gép magától bontja a sót nátrium és klorid ionra. A víznek így nincs szüksége külön klórozásra. Amiben nagy különbség van még a két lehetőség között, hogy mekkora mennyiségre van szükség a parajdi sóból.

Ha sóbontó készülék nélküli a medencénk, célszerű egy 25 kilós zsákkal számolni köbméterenként, míg a komolyabb gépészettel ellátott medence esetében elég nagyjából 3-4 kiló köbméterenként. Nem kevés, de a szervezetünk és a dézsánk vagy medencénk is hálás lesz érte.

Relaxáció egy nehéz nap után parajdi fürdősó segítségével

Nincsen ahhoz fogható érzés, amikor az ember egy fáradt nap után egy forró fürdőt vesz, és ha mindezt kiegészítjük a parajdi só gyógyító, szépítő hatásával, testünk, lelkünk feltöltődve, bőrünk megszépülve készülhetünk egy új napra.

Testünk, lelkünk is megfiatalodik, és emellett azáltal hogy só fürdőzünk természetes parajdi fürdősó használatával, a gravitáció csökkenésével csontvelönk is meg tud pihenni, és immunrendszerünk erősödik.

A rohanó világban egyre nagyobb hangsúlyt kap a természetesség, nyugalom megőrzése, lazítás és a relaxálás. Egyre többen vágynak rá, hogy a mindennapi rohanásból, robotolásból kiszakadjanak. 

Sokan idő vagy pénz hiányában nem tudnak feltöltődni, illetve wellness szállodába menni, ebből az érzésből egy csipetnyit hozunk el az otthonukba a parajdi fürdősók kényeztetésével. 

Bejegyzés megosztása


A weboldal használatához kérjük döntsön adatvédelmi hozzájárulásáról! Részletekért olvassa el az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Szükséges Analitika Marketing ELFOGADOM