Barion Pixel

Fürdődézsa hosszú élettartamának titkai!

Kültéri fürdődézsa

Fürdődézsa hosszú élettartamának titkai!

A fürdődézsa egymagában testesíti meg a régi idők megnyerő eleganciáját, és a modern kori wellness minden fontos elemét! Nincs is jobb érzés annál, amikor egy hosszú, fárasztó nap után hazaérkezve megmártózol a kellemesen meleg vízben. Ha viszont sokáig szeretnéd kiélvezni dézsád előnyeit, néhány dologra oda kell figyelned!

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a csodás szerkezet, hiszen télen-nyáron egyaránt élvezhetjük kényelmi és egészségügyi funkcióit! Egy fával fűthető dézsa fenntartási költsége minimális, nem véletlenül terjed ilyen sebességgel az emberek körében. Relaxálhatunk kedvesünkkel a csillagos ég alatt, vagy lazíthatunk a haverokkal egy jó hangulatú nyári buli alkalmával!

Ha már rendelkezel saját dézsával ezeket biztos nem kell bemutatnom neked, ha viszont még csak gondolkozol rajta tökéletes iránymutatás, hogy mi mindenre jó!

fürdődézsa este

Amire mindenképp figyelj!

Kezdjük az elején – a fürdődézsa elhelyezése!

Kiemelten fontos a dézsa elhelyezése. A kert bármely pontja alkalmas lehet, de fontos, hogy vízszintes, jó teherbírású talajon legyen, hiszen vízzel megtöltve megnő a súlya. A talaj feltöltéshez betont, sódert, vagy kavicsot is használhatsz.

A fürdődézsa leeresztése normál méretű lefolyócsővel történik, elhelyezéskor ezt is érdemes figyelembe venned.

A megfelelő elhelyezés az első fontos lépés a fürdődézsa hosszú élettartamának megőrzésében!

Első feltöltés

Fontos, hogy a maximális szintig töltsd meg a dézsát, hogy a fa a nedvesség hatására „bedagadjon”, így elkerülheted, hogy a későbbiekben csöpögjön, vagy szivárogjon. Ez a jelenség az új dézsák esetében normális.

Első alkalommal a víz elszíneződhet a fából kioldódó anyagok miatt, de ettől nem kell megijedned!

fürdődézsa

A fürdődézsa karbantartása

A dézsa karbantartása nagyon egyszerű, néhány dolog betartásával hosszú ideig élvezheted ezt a luxust!

  • A dézsa lehetőleg mindig legyen feltöltve vízzel! Ennek az oka rendkívül egyszerű, a fának nem tesz jót, ha kiszárad. Ez szivárgáshoz és csepegéshez vezethet. Ha nem szeretnéd egész évben használni, nyáron és a melegebb hónapokban különösen fontos a nedvesen tartás!
  • Ha épp nem használod a fürdődézsát, legyen lefedve! A szabadon hagyott dézsa vize elszennyeződik, ami szintén nem tesz jót neki. Ha télen nem használod, akkor legyen végig befedve!
  • A dézsafürdő külső oldalát kend be lazúrral vagy páccal, hogy ellenállóbb legyen az időjárási körülményeknek!
  • A higiénikus fürdőzés érdekében fontos a víz időszakos cseréje, 2-3 havonta, legkésőbb fél évente! A megfelelő só koncentráció tartósítja a vizet, és tisztán tartja, de ettől függetlenül érdemes a víz cseréje! A vizet csak akkor engedd le, ha a kályha már teljesen kihűlt!
  • A leeresztett üres dézsát belül ki kell tisztítani. Puha sörtéjű kefével kívülről és belülről is dörzsöld meg, majd töröld szárazra. Használj vegyszermentes, természetes tisztítószereket. Időnként alkalmazz klóros tisztítószereket is!
  • Ha télire leereszted a dézsa vizét, figyelembe kell venned, hogy veszíthet a szigetelő képességéből, ezért, amikor újra feltöltöd, szükséges lehet a fém pántokon feszíteni a csavar segítségével, a szivárgás elkerülése érdekében!

A fürdődézsa télen is alkalmazható!

Semmi akadálya nincs, hogy a hidegebb hónapokban is élvezd fürdődézsád nyújtotta előnyöket! Ilyenkor arra kell figyelned, hogy a víz ne fagyjon be, mert súlyos károkat okozhat, és csökkenti az élettartamát!

A só koncentrációjának növelésével elkerülheted a víz befagyását, gondolj csak a sós tengerekre, vizekre, amik sosem fagynak be!

Fürdődézsa télen is!

Amiket ebben a cikkben összeszedtem Neked roppant egyszerű dolgok, de sok-sok évvel meghosszabbítják a fürdődézsád élettartamát. Ha szeretnéd, hogy a relaxáló hatása a legjobb legyen gondoskodj a legjobb minőségű parajdi só beszerzéséről!

Dézsa esetén a legpraktikusabb megoldás, a 25 kg-os parajdi zsákos só kiszerelés, hiszen a méretétől függően akár 200-300 kg só is kellhet bele! Szerezd be a szükséges mennyiségű sót, és élvezd ki jótékony hatásait!

Ha szeretnél hasonló érdekességekről olvasni csatlakozz hozzám Facebookon is!

Bejegyzés megosztása


A weboldal használatához kérjük döntsön adatvédelmi hozzájárulásáról! Részletekért olvassa el az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Szükséges Analitika Marketing ELFOGADOM