Barion Pixel

A dézsafürdőzés 10 jótékony hatása!

Kültéri fürdődézsa

A legtöbb embernek a só-ról a helytelen táplálkozás, és az egészségtelen ételek jutnak eszébe. Ez óriási tévhit, hiszen nagyon is egészséges ásványról van szó, csak nem mindegy, hogy a maga természetességében hagyják, vagy finomítják, adalékanyagokat tesznek hozzá. Bizonyára a só az fontos étkezési cikk, de legalább ilyen fontos jótékony hatása ismert dézsafürdőzés esetén.

A só egyik legjobb felhasználása a sós dézsafürdő. Az emberek évezredek óta alkalmazzák, és élvezik jótékony hatásait. A parajdi só világviszonylatban is a legjobbak közé tartozik, számos módon felhasználják élettani hatásai miatt.

Ebben a blogban összeszedtünk Neked hasznos tippeket, trükköket, jótékony hatásokat, amit a parajdi sós dézsafürdőről tudnod kell!A dézsafürdőzés 10 jótékony hatása!

A dézsafürdő só mennyisége!

Kezdjük az alapokkal. Ahhoz, hogy a dézsafürdő jótékony hatása kielégítő legyen, elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű fürdődézsa só kerüljön a dézsába. Ez a mennyiség egy átlagos méretű dézsa esetében minimum 150 kg, azaz 6 parajdi sózsák!

Dézsafürdőzés szakszerűen!

Rendkívül fontos a dézsád karbantartása. Nem nagy ördöngösség, csak periódusonként engedd le a vizét, majd tisztítószerrel töröld át a dézsa falát. Alapos áttörölgetés után már csak el kell öblítened, és szárazra törölnöd, és kész is vagy!

Védekezés az időjárási viszonyok ellen!

Érdemes óvnod az időjárási viszontagságok ellen is. Nincs más dolgod, mint a dézsa oldalfalát olajjal, vagy páccal bevonni. A védelme érdekében, ha nincs használatban le kell fedned megfelelően. Ezzel a pár módszerrel nagyban növeled az élettartamát!

Tartsd tisztán a vizet!

A dézsa tisztítása mellett mindenképpen időt kell fordítanod a víz tisztaságára is. Senki nem szeret állott, koszos vízben ázalogni. Használattól függően érdemes periódusonként kétszer vizet cserélni!

A dézsafürdőzés 10 jótékony hatása!

Dézsafürdőzés télen!

A parajdi sós dézsafürdő télen is használható pár egyszerű szabály betartásával! Növeld a dézsába szórt só mennyiségét, így a víz nem fog befagyni. A fagyás komoly károkat okozhat, erre mindképp oda kell figyelned! Amennyiben nem használod, le kell engedni a vizét és be kell fedni!

Milyen meleg legyen a dézsafürdő vize?

Annak érdekében, hogy teljes legyen a dézsafürdőzés jótékony hatása, törekedj a megfelelő hőmérsékletre! Parajdon a sófürdő 36 Celsius fokos. A napi ajánlott használati idő 10-30 perc!

Ha alkalmazod ezeket az egyszerű tippeket, trükköket biztosra veheted, hogy érzékelhetőek lesznek a dézsafürdő előnyei! Nézzük, milyen élettani hatása van szervezetünkre a sós fürdőzésnek.

A dézsafürdőzés 10 jótékony hatása!

A sós dézsafürdőzés hatásai:

A rendszeres dézsafürdőzés kellemes, felüdítő érzés, és rendkívül egészséges! Remek időtöltés barátokkal, családdal, de akár egyedül is. Relaxáló hatása miatt könnyedén kiszakadhatsz a hétköznapi körforgásból. Számos élettani hatása ismert, gyógyászati célokra is tökéletes!

  1. Érzelmi és lélektani zavarok kezelésére jótékony hatással van
  2. Erősíti a csontokat, védi a sejteket
  3. Tisztítja a tüdőt, és a hörgőket, segít a lerakódott váladék felszakításában
  4. Védi és ápolja a bőrt, remekül alkalmazható ekcémás tünetek, és pattanásos, mitesszeres bőr kezelésére
  5. Óv a visszeres panaszok kialakulásától, és a hajszárérrepedésektől
  6. Segít az ízületi gyulladások kezelésében
  7. Szénanáthás időszakban segít a tünetek csökkentésében
  8. Hatékonyan alkalmazható nőgyógyászati gondok kezelésére
  9. Rendkívüli méregtelenítő, salaktalanító a hatása
  10. Meggátolja a túlzott izzadást

Összefoglalás

Láthatod, hogy megfelelő odafigyeléssel sok éven át rengeteg jótékony hatását élvezheted a dézsafürdőzésnek. Természetesen nem mindegy milyen sót adunk a dézsához!

Egyértelműen a parajdi só a tökéletes választás! Világviszonylatban az egyik legjobb, nem tartalmaz adalékanyagokat, ezért semmilyen mellékhatása nincsen. Rendkívül magas az ásványi anyag tartalma, természetes formájában, mindenféle feldolgozás nélkül fejti ki jótékony hatásait!

Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy otthoni felhasználásra a legjobb választás, a parajdi zsákos só!

Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnál máskor is, akkor csatlakozz hozzám a Facebookon is!

Bejegyzés megosztása


A weboldal használatához kérjük döntsön adatvédelmi hozzájárulásáról! Részletekért olvassa el az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Szükséges Analitika Marketing ELFOGADOM