Barion Pixel

Mennyi parajdi só kell a dézsába?

Beltéri fürdődézsa

Mennyi parajdi só kell a dézsába?

Az köztudott, hogy a sós dézsafürdő jótékony hatással van a szervezetre. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy pontosan milyen panaszokat enyhíthetünk, ha  megfelelő mennyiségű parajdi só  kerül a fürdővízbe.

Elsősorban mozgásszervi, reumatikus panaszok, légúti nehézségek, gyulladások, és nőgyógyászati gondok kezelésében segít. Ha ez önmagában nem lenne elég, kiválóan alkalmas stressz oldásra, vagy egyszerűen csak relaxációra.

Méregtelenítésre is rendkívül hatékony. Egy 30 perces sós fürdő salaktalanító hatása felér egy 3 napos böjttel!

Persze nem árt tudnod pár dolgot, ahhoz, hogy évszaktól függetlenül, korlátlanul ki tudd használni a dézsa előnyeit.

Ebből a blogból megtudod, hogy miért kell télen-nyáron parajdi sót tenni a vízbe. Kiderül, hogy mennyi az optimális parajdi só, aminek köszönhetően nem fog algásodni, és befagyni a víz.

Mitől, olyan különleges a parajdi só?

A legfontosabb a sós vizes fürdés esetében a megfelelő só kiválasztása. A parajdi só világviszonylatban az egyik legjobb minőségű. Joggal fogalmazódik meg benned a kérdés, hogy vajon mi teszi olyan különlegessé?

A Parajdi fürdődézsa só 84 ásványi elemet tartalmaz, és rendkívül magas, 97%-os a NaCi tartalma. A természetben előforduló sók közül ennél magasabb érték nem található.

Egyik előnye az, hogy természetes formájú, nem éri ipari beavatkozás. Ezáltal adalékanyag mentes marad, így nincs semmi mellékhatása. A Parajdi só végtelen élettartamú, hőkezelés nélkül is kifejti jótékony hatását a szervezetre. Ezeknek köszönhetően otthoni felhasználása roppant egyszerű, ráadásul nincs életkorhoz kötve. Kisgyermektől egészen idős korig bárki használhatja.

A parajdi só a dézsád legjobb barátja!

Erre mindenképpen figyelned kell!

Fokozott figyelmet kell fordítanod a dézsafürdő só koncentrátumára. Fontos, hogy ez legalább 3-5%-os legyen, mint az átlag tengervizek esetén. Tehát 100 liter vízhez, legalább 3 kg-5kg só szükséges. Minél több, annál kedvezőbb a méregtelenítő, tisztító, és gyógyító hatása. Például, a környezetünkben a Parajdi sóbánya szomszédságában lévő Szóvátai medve tó sókoncentrátuma 25%, tehát 1000 literben 250 kg oldott só.

Mennyi parajdi só kell a dézsába?

Ez attól függ, hogy mi a célod, illetve, hogy mekkora a dézsád. Egy átlagos dézsa 2 méter átmérőjű,  (4-6 személyes). Ez ideálisan 8-10 db parajdi zsákos sót kíván. Egy sózsák 25 kg, tehát 200 kg körül igényel. A minimum az 6 parajdi sózsák, azaz 150 kg.

Fontos, hogy az iszapmentes parajdi dézsafürdő sót nem kell feltétlen ülepíteni, hanem közvetlenül beönthető, max  1-2 napig lesz zavaros a víz. Fokozatosan öntünk a dézsába, nehogy felhabosodjon.

A parajdi só a dézsád legjobb barátja!

Kell télen parajdi só a dézsába? Még szép!

Azt, hogy mennyi só kell a dézsába befolyásolja a hőmérséklet is. A téli fürdőzésnek semmi akadálya, csak figyelni kell a megfelelő koncentrátumra. A fagyás elleni legjobb védekezés, hogy több sót adsz hozzá. Ilyenkor ugyanis megnő a sűrűsége.

Erre a legjobb példa a Holt-tenger. Rendkívül magas, 33,7%-os sókoncentrációjával a világ legmagasabb sótartalmú vize. Kb. tízszer annyi oldott sót tartalmaz, mint egy átlagos tenger. Ennek köszönhetően sosem fagy be.

Téli fürdőzés számokban!

Tehát, ha nem akarod, hogy télen megfagyjon a dézsa vize akkor min. ilyen arányokra lesz szükséged:

Hőmérséklet (Celsius fok)

Dézsa-sókoncentráció

-5 Celsius fok

7%-os sókoncentráció (1000 liter dézsavízhez 70 kg só)

-10 Celsius fok

13%-os sókoncentráció (1000 liter dézsavízhez 130 kg só)

-15 Celsius fok

18%-os sókoncentráció (1000 liter dézsavízhez 180 kg só)

-20 Celsius fok

23%-os sókoncentráció (1000 liter dézsavízhez 230 kg só)

Miért kell nyáron is parajdi sót tenni a vízbe? Mutatom!

A nyári használatról fontos tudnod, hogy a só „tartósítja” a vizet. Ez azt jelenti, hogy megfelelő mennyiségű zsákos só adagolásával elkerülheted a folyamatos takarítást.

Magas sókoncentráció esetén a kórokozók nem tudnak szaporodni. Nagy melegben az algásodás a legnagyobb ellenség, optimális adagolással ezt is kivédheted. Ez nyáron is 200 kg parajdi zsákos só.

A dézsavizet használttól függően 2-3 havonta, vagy akár fél évente szezononként kell cserélni.

A parajdi só a dézsád legjobb barátja!

Amiért mindenképp a parajdi sós zsák a legjobb választás!

Számos jótékony hatása van szervezetünkre! Sós dézsafürdőzéssel könnyedén elkerülheted betegségeket!

Mozgásszervi panaszokra, reumás tünetekre is tökéletes megoldás. Tisztítja a légutakat, asztmás tünetek kezelésére is alkalmas.

És ha ez még nem győzött volna meg! Ne felejtsd el, hogy a megfelelő só koncentrátum mellet, télen és nyáron is élvezheted a fürdőzést. A legnagyobb melegben sem lesz algás a víz, és a legzordabb hidegben sem kell félned attól, hogy befagy a dézsa.

Válaszd a parajdi zsákos sót és a dézsád hálás lesz érte! 🙂

Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnál máskor is, akkor csatlakozz hozzám a Facebookon is!

 

Bejegyzés megosztása


A weboldal használatához kérjük döntsön adatvédelmi hozzájárulásáról! Részletekért olvassa el az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Szükséges Analitika Marketing ELFOGADOM