Barion Pixel

Használható egyszerre a parajdi fürdőbomba és a fürdősó?

Fürdőbomba használata fürdés közben

Használható egyszerre a parajdi fürdőbomba és a fürdősó?

Természetesen. Erre szerintem semmilyen tiltás nem vonatkozik, de jobban belegondolva oka se lenne. Azért pár dolgot érdemes szem előtt tartani vagy azt, hogy van-e esetleg értelme, illetve hogy lehet még fokozni akár a fürdőbomba, akár a fürdősó hatékonyságát. Kicsit megnézzük ezeket az összefüggéseket, hátha segít eligazodni a fürdéshez használt gyógy- illetve élvezeti cikkek között.

Mi – mi?

Én személy szerint kicsit furán találnám egyes kombinációit a fürdéshez használt parajdi sóból készült termékeknek. Ennek ellenére van olyan kombináció, ami szerintem is kimondottan hatékony lehet és hasznos az egészségünk visszanyerése illetve megőrzése tekintetében.

Na de miről is beszélek… A parajdi sóból készült fürdősók (akár az illóolajos, akár a valódi gyógynövényes), a fürdőbomba és a natúr parajdi só mind javunkra válik, ha használjuk őket.

A natúr parajdi só gyógyhatásait nem kell már nagyon részletesen bemutatni, de azért pár szóban említést teszek róla. Mint azt tudjuk a benne található 84 féle ásványianyag, az iszaptartalma, segít a bőrbetegségek leküzdésében, méregtelenítésben, sófürdő jót tesz az izmoknak, ízületeknek, csontvelőnek, aktiválja az immunrendszerünk és kellemes fürdőzési élményt nyújt. Akár bent, akár dézsában vagy medencében használjuk élvezhetjük az általa nyújtott jótékony hatásait.

Fürdősóval fel tudjuk dobni a tisztálkodást vagy relaxációnkat egy hosszú nap végén. A levendulás fürdősó segít ellazulni, kikapcsolódni, a kénes-jódos és gyógynövényes segít a bőrünk egészségének visszanyerésében, aloe verás a bőrünk tónusát, szépségét segít visszaállítani, míg a mentás segít felszabadultan lélegezni a fürdőnk végén.

Természetesen található vödrös fürdősó is a webshopban, melyekben valódi gyógynövények hatásait élvezhetjük. Eszerint van speciálisan bőrproblémákra, nőgyógyászati problémákra, légúttisztitó, immunrendszererősítő, reumás tüneteket tompító, sőt a mindennapi stresszt oldó fajtája is.

Fürdőbombák világába betekinteni olyan, mint a nyúl üregébe csak bepillantani. Viszont ha valaki beesik, egy új világban találja magát. A rengeteg forma, szín, illat, hatóanyag világa, ahol szinte korlátok nélkül kombinálhatóak. Az erősen karakteres illatok, mint levendula, kamilla, fahéj, narancs, borsmenta és citromfű, mind jó választás, ha fel akarjuk dobni a fürdőzést és új szintre emelnénk az élményt.

Emellett nem szabad elfelejteni, hogy shea vajat tartalmaz mindegyik fajta a hatékony bőrápolásért és valódi növényeket, összekötve a kellemest a hasznossal.

Mit- mivel?

A három fő termék a natúr parajdi só, a parajdi sóval készült fürdősó és a fürdőbomba. A sima só leginkább a sófürdőbe, dézsába, medencébe jó választás, ezáltal ilyen módon fejti ki leginkább a hatását. A fürdősók szintén segítenek leküzdeni egyes problémákat. A fürdőbomba inkább a luxusérzést hozza el a házunkba és a kádunkba egyúttal. Ezeknek a kombinációja teljes mértékben lehetséges és némelyik kimondottan hatásos is.

A natúr só és fürdősó keverése

Abban az esetben, ha szeretnénk a testünket kicsit nagyobb koncentrációjú fürdőben ellazítani és emellett például a napi stressz okozta feszültséget ledobni magunkról, akkor kényelmes és hatásos kombináció lehet. Ez csak egy példa, de ugyanígy érvényes minden egyes gyógynövényes fürdősóra például, amihez a sófürdő előnyeit is hozzá társítjuk.

Egyetlen hátránya van, ha például dézsában szeretnénk a nagyobb mennyiségű parajdi sóhoz kevés fürdősót hozzátenni. Természetesen nem lesz bajunk tőle, de az illóolajok, gyógynövények hatása olyan kismértékben és rövid ideig érvényesül, hogy inkább kádban történő fürdéshez javasolnám inkább az élmény teljessége érdekében. (csak halkan említem meg, hogy már a dézsák vizének megbolondításához is lehet nem sokára kapni pár terméket)

Natúr só és fürdőbomba kombó

A helyzet hasonló az előzőhöz. Semmi sem tiltja sőt… A sófürdő egy kellemes narancs aromával és shea vajjal feldobva igazi királyi élmény tud lenni. A fürdőbombákkal különlegesebb illatokat csempészhetünk a fürdőbe, ami felüdülés és jó élményt adhat.

Fürdősó és fürdőbomba variációk

Ez a legnehezebb kérdés. Nem igazán találok rá jó indokot, hogy miért használja valaki együtt a kettőt. Itt sem kell félni attól, hogy bármi gondot okozhatunk magunknak, de a levendulás – fahéj vagy kénes-jódos- narancs fürdő nekem még kicsit elképzelhetetlen J.

Összefoglalva a lényeg annyi, hogy mivel minden egyes termék természetes anyagokból készül és semmilyen vegyszert nem tartalmaz, így azok keverése sem okozhat gondot. A hatásokat, előnyeit lehet kicsit variálni, amit lehet érdemes is. Mindegyik terméknek megvannak a maga előnyei, ezek minden alkalommal, minden helyzetben jótékonyak.

Kontra érvként csak egyet tudnék felhozni. A vízmennyiségre érdemes odafigyelni. Amikor egy fürdőbombáról beszélünk, azt több köbméteres dézsába nem érdemes használni. Közel sem tudja hozni a hozzá fűzött élményt, de nem is erre találták ki.
A fürdősó és a fürdőbomba üti talán a legjobban egymást.

Mivel a fürdősók inkább egészségmegőrzési, gyógyulási céllal készülnek, emellett illatanyagot is tartalmaznak, a fürdőbombák pedig inkább a plusz élmény miatt érdekesek. A kettő illata ha keveredik, érdekes dolgok születhetnek belőle.

Ezeknek a termékeknek céljuk kicsit elhozni minden otthonba a wellness-érzést. Pontosan ezért ajándéknak is kiváló választás bármelyikük. A webshopban komplett ajándékcsomagokat is meg lehet találni, viszont a párosításuknak csak a képzelet szabhat határt.

A komplett fürdőélményt egy kellemes fényű sómécses vagy sólámpla fénye, mellette shea vajas sófürdő tökéletesen képes megalapozni. Ha a tökéletességre törekszünk, akkor egy kis bor és zene mellette nagyon kellemes hangulatot varázsolhatunk.

Akár a feszült mindennapok, akár az esti nyugalom, egy kis kikapcsolódás, meglepetés a kedvesünknek, vagy romantika, bármelyik esetben jó indítás és valljuk be, mindannyian meg is érdemeljük. Sokan nem is tudják milyen jó hatással tud lenni ránk egy ilyen esti lazítás, amivel nem csak a testünket, de kicsit a mentális egészségünket is karban tudjuk tartani.

Aki esetleg nem ismeri ezeket az előnyöket vagy nem próbálta még az ilyen kikapcsolódást, annak feltétlen érdemes kipróbálni. Sokkal könnyedebben kezelheti bárki a holnap nehézségeit, ha minden téren ad némi plusz magának.

Megengedhető wellness otthonra

Sajnos nem mindenki teheti meg, hogy otthonában egy jakuzzis, dézsás vagy medencés napot tartson, bár ezekben az esetekben sem kell attól félni, hogy nem lehet magasabb szinten űzni a lazítást. Legyen szó kültéri, beltéri dézsáról illetve medencéről, bárhol feldobhatjuk a vizet némi sóval.

Viszont ahogy már említettem korábban, az illóolajok és gyógynövények hatása kisebb vízmennyiségnél érezhető igazán. Ennek ellenére, a natúr sófürdő hihetetlen hatása is sokkal több, mint amire számít a család vagy egy baráti társaság. Egy kis grill, szalonnasütés vagy bogrács már csak hab a torta tetején.

A parajdisokincsek ezeknek az eszméknek a híve. Megőrizni a vásárlók egészségét, megóvni a családjukat a káros anyagoktók, mindemellett a lehető legjobb minőséget nyújtani. Bármilyen kérdés felmerül Benned, kedves Olvasó, nyugodtan fordulhatsz hozzánk és megtaláljuk azt a megoldást, mi számodra a legkedvezőbb.

 

Kiemelt kép: Jared Rice/Unsplash

Bejegyzés megosztása


A weboldal használatához kérjük döntsön adatvédelmi hozzájárulásáról! Részletekért olvassa el az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Szükséges Analitika Marketing ELFOGADOM