Barion Pixel

Sópárna használata, jótékony hatásai!

A sópárna jótékony hatása az alvásra

Sópárna használata, jótékony hatásai!

A 19. században igen magas volt a légúti megbetegedések száma, de az is feltűnő volt, hogy a sóbányákban dolgozókra egyáltalán nem jellemző! Ennek okán kezdték el a sót gyógyászati célokra használni. Később pedig emiatt jöttek létre a sóbarlangok, sószobák, sófalak!

Képzeld, a sópárna régen nem a mai formájában jelent meg. Házilag készítették, zoknikat tömtek meg sóval. Ennek a modern kori verzióját biztos ismered Te is! Ebből a cikkből megtudhatsz mindent, amit a sópárnáról tudni érdemes!

Parajdi sópárna készítése

A parajdi sópárna készítése rendkívül egyszerű. Egy vászonba parajdi sót, és esetenként különböző illóolajokat töltenek. Nem véletlenül örvend ekkora népszerűségnek, hiszen számos panasz esetén segítséget nyújthat.

Ahogy egyre nagyobb teret hódított a sópárna, úgy kezdtek egyre többféle párnát gyártani. Színes, mintás huzatokba töltik a sót, ezért a sópárna gyerekeknek is tökéletes ajándék!

Napjainkban egyre többen használják mindennapos alvásukhoz, de ez tejesen érthető. Ki ne akarna „gyógyulni” alvás közben?

Sópárna fajtái

Alapvetően kétféle típusa van. Megkülönböztetünk natúr sópárnát és gyógynövényes sópárnát. Összességében azért elmondható, hogy nagyságrendileg ugyan azokkal a jótékony hatásokkal számolhatsz mindkét fajta esetében, az egyes gyógynövényekkel csak ráerősítenek egy-egy tulajdonságra.

A gyógynövényes sópárnákat is úgy készítik, mint a natúr változatát. A különbség, hogy a huzatban lévő sóra különböző illóolajokat csepegtetnek, így fokozva a hatást! A legnépszerűbb a natúr, a levendulás, és a mentás sópárna!

Mire jó a sópárna?

A sópárna hatása a szervezetedre igen széleskörű. A légúti megbetegedések kezelésének egyik legnagyobb fegyvere. Ha asztmás vagy allergiás tünetek kínoznak, a legjobb döntés, a sópárna alváshoz!

A parajdi sópárna hatása, hogy könnyíti a légzést, és segít felszakítani a letapadt váladékot. Ennek hatására a légúti megbetegedések gyógyulási ideje jelentősen csökken!

De ne gondold, hogy itt a vége! A sópárna egyensúlyban tartja a vércukorszintet, csökkenti az érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét. Emellett szabályozza a vérnyomást és a szívritmust!

Számtalan gyulladás esetén hoz enyhülést. Középfül-, és arcüreggyulladás esetén, oldja a váladékot és csökkenti a fájdalomérzetet is.

Az év 365 napján ajánlom a használatát! Ősszel és télen megkímélhet a megfázásos időszakban, tavasztól pedig az allergia szezonban nyújt segítséget!

Melegen és hidegen is használható!

A melegítése roppant egyszerű, tedd 55-60 fokos sütőbe, nagyjából 10 percre! Használj hőálló edényt, hogy a huzat ne égjen meg! Ha a párna fölmelegedett, rakd a kezelendő testrészre 15-20 percre!

A felmelegített sópárna általános fájdalomcsillapító hatású. Ezen kívül középfül-, és arcüreggyulladás, ízületi, epe, és menstruációs fájdalmak kezelésére is alkalmas!

Lehűtve sport és egyéb sérülések esetén nyújt megoldást! A lehűtése pofon egyszerű, tedd a mélyhűtőbe nagyjából 25-30 percre. Ha kellőképpen lehűlt a párna mehet is a kezelendő felületre!

Horzsolás, ficam, zúzódás és horzsolások kezelésére remek megoldás!

Vigyázz a hőmérsékletekre! Akár hidegen, akár melegen használod a sópárnát, feltétlenül ellenőrizd a hőmérsékletét, mielőtt a testrészre teszed! A nagyon meleg és a túl hideg sópárna is sérüléseket okozhat!

 

Most már nagyjából minden fontos dolgot tudsz a sópárnáról. A legtöbben alváshoz használják, amit Neked is szívből ajánlok. Így egész éjszaka belélegezheted a sópárás levegőt, és amíg nyugodtan éled át álmaid, a természet végzi gyógyító erejét!

Ha szeretnél hasonló érdekességeket olvasni, csatlakozz hozzám facebookon is!

Bejegyzés megosztása


A weboldal használatához kérjük döntsön adatvédelmi hozzájárulásáról! Részletekért olvassa el az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Szükséges Analitika Marketing ELFOGADOM