Megmutatjuk miért érdemes natúr szappant használni vegyszeres szappanok helyett!

Natúr szappanok

Megmutatjuk miért érdemes natúr szappant használni vegyszeres szappanok helyett!

Felkelünk, első dolgunk – persze csak akkor, ha már sikerült kikelni az ágyból -, hogy megmosakszunk, fogat mosunk, kezet, arcot és kicsit rendbe tesszük magunkat és felébredünk.

Mitől natúr a natúr?

A természetességen van a hangsúly. Természetes alapanyagok, naturális összetevők, vegyszermentes, és nem utolsó sorban jótékony hatású. Tudjuk, hogy mennyi hasznos, nem hasznos, hatásos, kártékony összetevő található meg a legtöbb kozmetikumban. 

Erre nem térek ki, hiszen az emberek érdeklődési körébe vagy beleívódott és kevés újat tudnék mondani, vagy teljesen kiesik a látóteréből. Ami biztos, hogy egy szappan, ami természetes glicerinekben gazdag, semmiféle tartósítószert nem tartalmaz és egyéb káros anyagoktól mentes, nem lehet túl ártalmas a bőrünknek. 

Pontosan ez a szempont, ami natúrrá teszi a natúr szappant. De még ezt is lehet fokozni, ha természetes illóolajokkal van gazdagítva az összetevők listája. Egyszerre hatásos, kellemes habzású, bódító illatú szappant kapunk, amivel minden egyes fürdőzés egy csodálatos utazássá válik, amit nehezünkre esik megszakítani.

Natúr szappan? Jó ez nekem? Hmm…

Ez csupán költői kérdés. Bár aki még csak most ismerkedik a natúr kozmetikumok és egyben a szappanok világával felmerülhet ez a kérdés. Ha ilyen cipőben jársz, kedves olvasó, lehet kevés lesz az eddigi és ezutáni soraim hatása, inkább egyszer ki kell próbálni, megtapasztalni a jótékony változást, ha belecsöppensz ebbe a világba.

Meghálálja a bőr, ha gondoskodnak róla. Akkor miért ne tennénk? Az ápolás és károsanyagmentesség csak alapvető különbségek, a természetes illóolajok kellemes aromája mellett. Amennyiben szeretnénk kicsit a környezetünket is óvni, a családunk egészségét még tovább megőrizni, akkor is letehetjük mellette a voksunkat.

Viszont van egy hatalmas előnye, amiről eddig nem is beszéltem. Ha az egészséges bőr áldását nem élvezhetjük, biztosan örülünk egy kis segítségnek a problémáink leküzdésében. Természetesen az orvosi vizsgálat, kenőcsök, kezelések súlyosabb esetben elengedhetetlenek, de a helyzeten akár tovább is ronthat a vegyszerdús termékek hatalmas palettája, amit tisztálkodásra használunk. 

Néhány probléma, amely érintheti a bőrét és mégis megoldásként szolgálhat a natúr szappan használata: 

 • száraz, érzékeny bőr: mézes-zabos, csoki-narancsszőlőmagos, körömvirág, afrikai fekete szappan, extra szűz olívaolaj szappan,
 • pattanásos bőr: teafaolajos, holt tengeri iszapos, afrikai fekete szappan, sószappan
 • narancsbőr: fahéj-mák, szegfűszeg-narancs,
 • ekcémás, pikkelysömörös bőr: holt tengeri iszap, körömvirág, afrikai fekete szappan, extra szűz olívaolaj szappan

Arról nem is beszélve, hogyha a családban kis gyerek van, még inkább javasolt a használata. Teljes mértékben gyermekbarát termékekről beszélünk, káros anyagok nélkül.

Egyszerű váltás és szinte azonnal válthat, majd láthatja az ember a változást. És, az eredeti kérdés, hogy: Jó-e ez nekem? így válik csupán költőivé.

Határtalan választék

A kereskedelemben már megszokhattuk a kimondottan nagy kínálati palettát. Pontosan olyan variabilis a kiszerelés, hatóanyagösszetétel, mint az illatanyag és ár. Minden üzletben találhatunk nagyon kicsi, egy alkalomra elegendő szappant és olyat is, amivel hónapokig elvagyunk. 

Vannak sima mosószappanok, pipereszappanok, ezek között is szilárd és folyékony halmazállapotú, antibakteriális hatású és a legfőbb, hogy milliónyi illatú. Ezen választék itt a weboldalon is megtalálható. Szeretnénk hűek maradni magunkhoz és a natúr szappanok kínálatát bővíteni. 

Fontos, hogy egy natúr szappan összetevői között legyenek növényi olajok, ápoló vajak és méregtelenítő összetevők pl: holt tengeri iszap, só stb. Legalább ennyire fontos még a 100% tisztaságú illóolajok is melyek felerősítik az ápoló olajok jótékony hatásait és növelik a wellness élményt is. 

Natúr szappan termékeink fő összetevője, a kókuszolaj, de minden szappanunk rendelhető kecsketejes változatban is.  A kókuszolaj luxus minőségű szappan alapanyag mely kiválóan hidratálja és ránctalanítja a bőrt és kellemesen habzó szappant kapunk általa. 

Olaszországban készítik a szappanokat, melyekben a természet gyümölcseit természetes formájukban megőrzik. Pálmaolaj és vegyszermentesek.

Mely problémákra megoldás?

Miért lehet fontos a natúr szappan használata? A válasz egyszerű: bőrünkön keresztül nagyon gyorsan felszívódnak a vegyszerek, és így károsítják és szárítják bőrünket, és egyéb egészségkárosító hatásuk is lehet. A hagyományos szappanok, tusfürdők tele vannak méreganyagokkal, rákkeltő anyagokkal, kőolaj-származékokkal. 

Ha natúr szappan termékeket használunk, akkor fürdés közben hidratáljuk a bőrt és felvehetjük a harcot az ekcémával, a pikkelysömörrel, azonnal megszüntethetjük a bőrszárazságot és feszesíthetjük is a bőrt. Nem mellesleg teljesen gyermekbarát. Kortól függetlenül használhatja bárki, nem okoz semmilyen bőrbántalmat. 

Nem mellékes az élvezeti értéke. Nem csak a testi, de szellemi és lelki egészség is fontos. Egy kellemes illat, relaxációs hatása nagyban segíthet ellazulni. A szappan kényeztető, ápoló hatásait kombinálhatjuk egy kellemes fürdősóval is, hatványozva a hatásukat. 

Tévhitek

 • Valóban szárítja a bőrt?
  Tudjuk, hogy van különbség a szintetikus és natúr szappanok között. Ez tény. A lényeg viszont az összetételében van. A szintetikus gyártmányú szappanok elég erős vegyszereket tartalmaznak, amik tisztító, foltoldó tenzideként is ismertek. 

Ennek a „tökéletes” tisztító hatásnak a hátránya a bőr irritálása lenne, épp ezért kell a pH értéket megfelelőre módosítani, szintén vegyi anyagokkal. Szóval egy igazi pH hullámvasút, ide-oda módosítva.

Ezzel ellentétben a natúr szappanok maximum minimális lipid réteget hagy a bőrön, ami nem befolyásolja a pH értéket. Ennél kevés természetesebb dolog van, nemde?

 • Kézzel készült kézműves
  Azok a szappanok, amelyek hideg sajtolással készülnek, szinte lehetetlen, hogy kézművesek legyenek. 

A kézműves szappanokat könnyű megkülönböztetni a gyárban készült és csomagolt társaitól. Sem a tömegük, sem a csomagolásuk nem pontosan ugyanolyan, benne van az emberi kéz pontatlanságából eredő hibafaktor

 • Habzik vagy sem?
  Az olajok között elég kevés olyat találni, ami vegyületben képes jó habzást biztosítani, épp ezért a hosszan tartó, hatalmas habokat ígérő natúr szappanokkal legyünk némiképp kételkedők. 

Kókuszolaj, pálmaolaj például tökéletesen alkalmasak ezt a tulajdonságot kiváltani. Itt kell megemlítenünk, hogy a pálmaolaj pont egy olyan termék, melynek kinyeréséért igencsak nagy árat kell fizetnünk. 

Érdemes mást is használni a natúr szappan mellé?

Ez érdekes kérdés. A tökéletes fürdőélményt magában is elérhetjük vele. A többféle illóolajjal készült szappanok közül csak ki kell választani a számunkra megfelelőt. Viszont. A különböző fürdősók nem csak a natúr szappanok hatását hivatottak erősíteni, de az ízületekre is kiváló tehermentesítő hatásuk van. 

A gyulladáscsökkentés mellett egy kellemes levendulás fürdősó a stresszcsökkentésben is segít. Az ilyen relaxációs fürdők után megújulva hagyja el bárki a kádat. 

Miért a Parajdi Só Kincsek által kínált natúr szappan?

Tradicionális marseille-i módszerrel készülő bio és natur szappanok, széles választékban. Magas ásványi anyag tartalmuk miatt gyulladáscsökkentő hatásúak ezért a száraz és érzékeny bőrűeknek is nagyszerű választás lehet. Továbbá felveszik a harcot az ekcéma és a pikkelysömör tüneteivel is.

Ha a kézműves natúr szappanokat választja, egyben a természet kincseit kapja! Kedvére válogathat a levendulás, körömvirág, szamártejes, stb. változat közül. Kedvező árral és kiemelkedő olasz, prémium minőséggel szolgálunk, bármelyik fajtáját is választja.

Nem is olyan egyszerű…

…sem a döntés mellette vagy ellene, sem a választás, ha valaki mellette dönt. Egy ilyen egyszerű, hétköznapi dologgal kapcsolatban is rengeteg kérdés merülhet fel és rájövünk milyen összetett tud lenni bármelyik aspektusa a tisztálkodásnak.

Ez a blog nem szerette volna a döntést megnehezíteni, de ha felmerül pár kérdés a döntés előtt és kíváncsivá teszi az embert, már megérte. A legnehezebb dolog a kompromisszumokat elfogadni és számunkra fontos szempontokat figyelmen kívül hagyni.

Azon vagyunk, hogy ezeket a kompromisszumokat csak nagyon minimális mértékben kelljen meghozni, ha szétnéz valaki nálunk. A hatékonyság, az illatok, a minőség, az árak mind igyekszünk a legjobb kompozícióba összeszedni és átadni. 

A kérdés, hogy sikerül(t)-e… én személy szerint abban hiszek, hogy igen.

Bejegyzés megosztása