Sófal, sószoba építése

sófal sószaba épitese

Sófal, sószoba építése

Információ: 06/70-333-8776

Figyelem, figyelem: építsük fel szervezetünket sófalainkkal együtt! 

Folyamatosan rossz a közérzete, és problémája van az alvással? Kellemetlenül érzi magát, aminek nem tudja az okát, csak azt érzi, hogy a mindennapokra rányomja bélyegét negatív hangulata? A felírt gyógyszerek drágák és attól fáj a feje, hogy vajon milyen mellékhatás fogja felütni a fejét? A sófal, sószoba építése ilyen esetekben nagyon ajánlott.

Ezektől mind megszabadulhat, mást nem is kell tennie, pusztán annyit, hogy kényelembe helyezi magát, hátradől és relaxál egy hatalmasat minden gondjától megszabadulva, és teljesen kikapcsolva, míg a sós és egészséges levegő elvégzi a dolgát – akár otthonában is. Nem hangzik rosszul, igaz? J

 

A sófal, illetve a sószoba működéséről

Aki megtapasztalta a sófal és a sószoba jótékony hatását, garantálhatóan ezen megoldásokat választják majd egészségmegőrzés céljára. Mint tudjuk, a levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből áll. Emellett a só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású. A sókristályok életfontosságú negatív ionokat adnak le a szoba levegőjének, melyből mi, sószoba-felhasználók profitálhatunk. A túltengésben lévő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai és lelki kimerültségünkért is. A sótégla által leadott, belélegzett negatív töltésű ionok kedvezően hatnak egészségünkre, és erősítik teljesítőképességünket, a test összes funkciójára pozitívan hat. A negatív töltésű ionok lelkileg támogatják idegi erőinket és általános közérzetünket, például a stressz, a gondok, a félelmek és a depresszió esetében.

Sófalat a szobába? Sófal, sószoba építése!

Sokan lehet, hogy hüledezni fognak, de megoldható! A sótégla, a sófal, mint tudjuk szép eredményekkel javítja egyes légzőszervi problémákkal küzdő betegek közérzetét, egészségét. Ha nem szeretnénk sűrűn pénzt áldozni a sóbarlang-látogatásra, akár saját otthonunkba is beépíthetünk egy sófalat.

A speciális sótéglák nemcsak azért népszerűek, mert mindenféle szennyeződéstől mentesek, hanem azért is, mert kellemes, megnyugtató. Mind a parajdi sóból készült szürkés falak, mind pedig a rózsaszínes, narancsos színű világítós himalájai sóból készült sófalak ideálisak a belső terekbe. Egyszerű falat építhetünk belőlük, mely azonban hátulról megvilágítható, és a hő még növeli is az egészségjavító hatást.

A sófal, sószóba építése tehát tulajdonképpen csak pénz és hely kérdése – sófal vagy sószoba, sókamra is készülhet otthonra, attól függően, hogyan tudjuk elhelyezni. Nem kell egész helyiség neki, akár le is választhatunk egy kis „kuckót” egyik szobából (akár gipszkartonnal, akár másmegoldással, lényeg, hogy ez tényleg pofonegyszerűen megoldható), és máris előállt a sókamra. Külön nem kell fűteni, mert odabenn megfelelően meleg lesz.

Ha van rá lehetőségünk, több sófalat is építhetünk, mivel minél több van, annál inkább javítja egészségünket. Arra is van lehetőség, hogy a meglévő falakat befedjük a speciális sótégla-sorral. Legideálisabb ezt a hálószobában megtenni. Alvás alatt a só remekül ki tudja fejteni hatását, így akinek kevés az ideje, annak számára is praktikus ezen megoldás. Amire érdemes figyelni, hogy a tisztító sóskúra időtartama alatt nem érdemes elektronikus eszközöket használni, pl. tévét nézni, javasolt inkább egy jó kis könyv olvasása! J

Sohomokozó

A somhomokozók a gyermekek számára kialakított egészségesés szórakoztató megoldás. A gyerekek részére kialakított „sóhomokozó” egy speciálisan kialakított terem, vagy lehet a sószoba egy része, ahol a gyerekek játszva gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket, fejleszthetik koncentrációs képességüket. A gyerekek miközben az őrölt sóban játszadoznak, folyamatosan felkavarják az apró sószemcséket, mely a légutakba bekerülve kifejti jótékony hatását. A sóhomokozó parajdi kristálysóval van feltöltve és városi szennyeződésektől mentes, természetes környezetet imitál. Tiszta klímáját a parajdi só párája biztosítja, melyet a gyerekek észrevétlenül lélegeznek be. A somokozó kialakítható sókabinban, sószobában egyaránt.

Mobil sófal építése

Ha hely hiányában nincs lehetőség só kabin vagy só barlang kialakítására, gyakran ajánljuk a mobil sófalat, mely méreténél fogva (80x60x8cm) könnyen mozgatható és hatását tekintve teljes mértékben megegyezik a sókabin hatásaival. Az elmondottak miatt rendkívül praktikus és közkedvelt megoldás.

Vigyázzunk a sóra!

A sófal elhelyezésénél figyeljünk arra, hogy ne tervezzük olyan helyiségbe, amely nedvesedhet, mivel a pára hatására a sórészecskék feloldódnak.

A sótégla ára

A sótégla beszerzése nem olcsó: a sótégla ára 1000-3000 forint között van mérettől függően. Egy sófal négyzetmétere százezer forint is lehet, de ha nagyobb árkategóriásból rendelünk, akkor már világítást is kapunk hozzá. Légúti panaszokkal küzdőknek mindenesetre érdemes beruházniuk sószoba, de legalább a sófal kialakításába. Ha sok időt töltenek az otthoni környezetben, különösen sokat javulhat az egészségük!

Mire jó a sófal, sószoba építése, kinek ajánljuk?

Csökkentik a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást és a szív megterhelését is. A sótéglák megvilágításából adódóan érvényesül a szín- és fényterápia. Gyógyító hatásán kívül a stresszoldásra, relaxációra illetve a jó közérzetre hat. A sószobában levő telített sóoldat, amely csak természetes anyagokat tartalmaz, képes sóbarlangok klímájának mesterséges előállítására. Az oldat a helységben 70-80 %-os relatív páratartalmat hoz létre, megszünteti a szennyező anyagok jelenlétét.

 

A terápiás használat során kedvezően befolyásolhatjuk a következő betegségeket:

 • Asthma bronchiale
 • Krónikus hurutos orr-, torok és gégegyulladás
 • Krónikus és visszatérő arcüreg- és homloküreg-gyulladása
 • Orrpolip
 • Krónikus hörgőgyulladás
 • Hallójárat és középfülgyulladás
 • Krónikus tüdőgyulladás
  • Porártalom
 • Különböző típusú allergiák, túlérzékenység
 • Bőrbetegségek
 • Neurózis, kimerültség, stressz, csökkent ellenálló képesség
 • Különösen alkalmas bőr-és légúti megbetegedések kezelésére. A különböző sószobákban, sóbarlangokban végzett vizsgálatok hasonló sikerekről számolnak be: a köhögés, a szénanátha, alvási zavarok, allergiák, neurodermitis és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára.

Kiknek ajánljuk?

 • Sportolóknak, akik növelni szeretnék teljesítményüket
 • Akik dohányoznak, de szívesen tisztítanák tüdejüket
 • Akik erősítenék immunrendszerüket
 • Esetleg csak szeretne kis időre megszabadulni a városi rossz levegőtől, szmogtól
 • A Sóbarlangot használhatják  terhes anyák és a pacemakert viselők is
 • Ahogy mondtuk főleg jó azoknak, akik meg vannak fázva, asztmások, allergiások vagy bőrbetegségtől szenvednek

Használat

A kúrák kényelmes relaxációs székekben, megfelelően összeválogatott zene kíséretében történnek, mely segíti testi és lelki megnyugvásunkban, ellazulásunkban. A sószobát gyermekek, kismamák és bárki használhatja korára vonatkozó korlátozás nélkül. A kúra időtartamára körülbelül 45-50 percet javaslunk, a szoba hőmérséklete 20-22 C-on ideális.

Bejegyzés megosztása