A Himalája sófal jótékony hatásai

A himalájai sófal jótékony hatásai

Napjainkban határozottan növekszik a természetes gyógymódok iránti kereslet. Az egyik legősibb természeti kincsünk a Himalája só, aminek számtalan kedvező élettani hatása ismert. A sót több módon is hasznosítják, egyik ezek közül a különleges Himalája sófal.

Blogbejegyzésünkben megismerheted ezt a természeti csodát és jótékony hatásait!

Mitől ilyen varázslatos a Himalája só?

Mielőtt megismered a sótégla fal jellemzőit, bemutatjuk a legfontosabb részét, az alkotóelemét! A Himalája só több millió évvel ezelőtt keletkezett, az őstenger elpárolgásának hatására. A földmozgások hatására az itt keletkező óriási sókristályok hegyvidéki „bányákká” alakultak.

Ennek a sókülönlegességnek a lelőhelye a Himalája hegység lábánál, Észak-Pakisztánnál található, innen kapta az elnevezését is! Hogy mi teszi különlegessé? A válasz nagyon egyszerű, a só bányászata, és feldolgozása a mai napig kézzel történik!

Az eljárás során teljesen mentes marad a szennyeződést okozó gépektől, és vegyi eljárásoktól. Ennek köszönhetően a Himalája sóból készült termékek mellékhatásmentesek, ráadásul több, mint 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak!

Hogyan készül a sófal?

Köztudott, hogy ennek a sónak számos különböző felhasználási módja van, ezek közül az egyik a Himalája sótégla. A kézzel kitermelt óriási sókristályokból készítik el a méretre vágott téglákat. Különleges színét a sóban található vasnak, mangánnak és az ásványi anyagoknak köszönhető. Belsőépítészeti felhasználása során led lámpák segítségével fokozható a sótégla jótékony hatása!

Tehát a sófal építése ezekből a téglákból lehetséges. Általánosságban azt szoktuk mondani, hogy 1 m3 falhoz nagyjából 50 db téglára van szükség. A téglák átlag mérete 20x10x5 cm, de esetenként 1cm-es estérés is lehet, ami nagyban befolyásolja a szükséges mennyiséget!

Fáradságos és hosszadalmas folyamatnak tűnhet, de a sófal építése megannyi jótékony hatással bír!

himalája sótégla

A Himalája sófal működési elve

A sófal hatása leginkább a sólámpáéhoz hasonlítható. A kristályos só folyamatosan párolog, a kilépő só molekulák a levegőben található vízrészecskéhez kapcsolódnak és abban oldónak fel. A levegő páratartalma nagyban meghatározza a feloldható só mennyiségét.

A magasabb páratartalmú helységben több a sórészecske, a szárazabb helységekben kevesebb. Érdemes a középutat megtalálni, ha a páratartalom 60% körüli, a sótégla már annyi vizet vonz magához, hogy lefolyik a felületéről! Erre mindenképp érdemes odafigyelni!

Hová érdemes rakni?

A Himalája sófal a lakás bármely pontján tökéletes helyen van. Ugye a páratartalomra oda kell figyelni, ezen kívül leginkább abba a helységekbe ajánljuk, amibe a legtöbbet tartózkodsz.

A sófal gyerekszobába, nappaliba, hálószobába és dolgozószobába is nagyszerű választás!

Himalája sófal jótékony hatásai

A sókristályok szerkezetüknek köszönhetően csökkentik az elektromágneses sugárzás intenzitását, így megóvja a szervezeted a káros elektroszmogtól, ami krónikus betegségek kialakulásához vezethet. Egy sófal esetében már test-azonos biofrekvencia mintát tapasztalhatunk, ami képes beállítani az energetikai egyensúlyod, növeli a vitalitást és javítja a közérzeted!

himalája sófal

A Himalája só gyógyászai hatása már orvosilag is elismert. Kiválóan kezeli az asztmás és az allergiás tüneteket. Alkalmas számos légúti megbetegedés enyhítésére és megszüntetésére! Csillapítja a szárazköhögést és leszámol a migrénes fejfájással!

A Himalája sófal megvilágítása nem csak a hangulat fokozásáért felelős, persze nem utolsó szempont, hiszen csodásan mutat. Színterápiás hatásának köszönhetően felfrissít, energetizál és mozgásra késztet, kiváló terápia depresszió esetén!

Ha úgy érzed szeretnél belevágni, a legjobb helyre tévedtél. Szerezd be a Himalája sófal építéséhez szükséges sótéglát, juttasd otthonodba a csodálatos sóbarlangok egzotikus mikroklímáját!

Bejegyzés megosztása