Barion Pixel

A párologtató só jótékony hatásai

A párologtató só jótékony hatásai

A téli időszakban sokan küzdenek különböző légúti megbetegedésekkel, náthával. Ráadásul sok esetben nehezen lábalunk ki belőle. Rendkívül hasznos fegyver a kezünkben a párologtató só. Ebből a cikkből megtudhatsz mindent a jótékony hatásairól!

Parajdi párologtató só

A parajdi só 250 millió éves tengeri üledék maradványa, 84 különböző ásványi anyagot tartalmaz. Mivel kézi fejtéssel bányásszák nem éri ipari beavatkozás, jótékony hatása 100%-ban megmarad.

A légzőszervek terheltsége nem csak felnőtt korban jellemző, fiatalabb korban is egyre gyakoribb panasz. Az otthoni levegő minősége könnyedén javítható parajdi párologtató só használatával. A só párologtatása közel olyan klímát varázsol kis helységben, mintha egy sóbarlangban lennél.

A párologtató só használata

Nincs másra szükséged csak egy magas falú edényre, vízre, és persze parajdi párologtató sóra!

Helyezd a kősót, 1-2 kg-ot az edénybe, és öntsd föl legalább annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Az edény alá érdemes egy tálcát tenned, hogy megóvd a bútorodat. Nem szükséges melegítő eszköz, vagy radiátor mellé tenni. A szoba hőmérséklete tökéletes lesz a só kicsapódásához, párolgásához.

A folyamat során a só pár héten belül kicsapódik az edény falára, gyakorlatilag telített parajdi sóoldatot kapsz. Ez önmagában lenyűgöző látványt nyújt, de emellett megnő a párolgási felület is. Már nem csak az edény tetején tud a só párologni, hanem az egész felületén!

Innentől nincs más dolgod, csak a tálból elpárolgó vizet folyamatosan pótolni. A sótál 1-2 hónapig funkcionál, ezt követően párologtató só is kelleni fog bele!

A lakás bármely pontján alkalmazhatod, de elsősorban a hálószobában szokták, hogy biztosítsa a jó levegőt a nyugodt alvás érdekében!

Jótékony hatásai

Parajdi só párologtatása során a levegőbe nátriumionok kerülnek. Ezek az ionok belégzéskor olyan helyekre eljutnak, ahol baktériumok, és apró porszemek telepednek meg. Sajnos nem egyszerű eltávolítani a szervezetből, de a sós levegő képes lekötni őket. Ennek hatására a felköhögött váladékkal együtt távoznak a szervezetedből!

A belélegzett só magához vonzza a szennyeződéseket. Természetes antibakteriális hatásával elsősorban a tüdő, a légutak, és a hörgők tisztítására hatásos.

Megszűnnek a kellemetlen tünetek a légutak tisztulása miatt. A sós levegő hatására helyreáll a hörgők tónusa, megszűnik az érzékenység, javul a légzés és a gázcsere. Megnő a szervezet önregeneráló képessége, ennek hatására javulnak a légzésfunkciók is.

A parajdi só párologtatása hatékonyan kezeli az asztmás tüneteket. Hatására megnő a teljesítőképesség, csökken a rohamok száma, és intenzitása.

Tavasztól őszig, az allergiás időszakban tökéletesen kezeli a tüneteket. Megszabadítja a tüdőt a pollenektől, a jó levegő könnyed légzést biztosít.

Elhúzódó fül orr gégészeti problémáknál lecsökken a gyógyulási idő.

A párologtató só inhalálásra, fertőtlenítésre, lábáztatásra, és gombásodás ellen is alkalmazható!

Himalájai párologtató só

A só párologtatásánál a legfontosabb a megfelelő kősó kiválasztása. A parajdi só mellett a himalájai só legalább annyira alkalmas erre a használatra! A parajdihoz hasonlóan 84 ásványi anyagot tartalmaz, bányászata után nem érik külső behatások. Emiatt a himalájai kősó nem veszít a hatékonyságából, gyógyászati felhasználásra tökéletes választás!

Jótékony hatással van a légutakra, tökéletesen kezel számos allergiás tünetet, és asztma ellen is rendkívül hasznos megoldás!

Hamarosan himalájai párologtató sóval bővítjük kínálatunkat, hogy minél több emberhez juthasson el ez a természeti kincs!

Képzelj el egy világot, ahol nem gátolják az életedet a rendszeres légúti megbetegedések. A tökéletesen tiszta levegő miatt nyugodtan alhatsz. Nem kell az asztmás és az allergiás tünetek miatt aggódnod.

A parajdi só párologtatása eljuttatja otthonodba a híres sóbarlangok tiszta, friss levegőjét, szabadulj meg a fölösleges gondoktól!

Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnál máskor is, akkor csatlakozz hozzám a Facebookon is!

Bejegyzés megosztása


A weboldal használatához kérjük döntsön adatvédelmi hozzájárulásáról! Részletekért olvassa el az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Szükséges Analitika Marketing ELFOGADOM