Barion Pixel

Parajdi gyógynövényes sópárna használata

parajdi gyógynövényes sópárna használata

Parajdi gyógynövényes sópárna használata

Mire használható a parajdi sóval készült gyógynövényes párna?

Nem csak a külső számít. De ne is elhanyagolható. A sópárnánál ez a kijelentés hatványozottan érvényesül. Mivel arra is figyelmet kell fordítani, hogy milyen huzattal dolgozunk és arra talán még jobban, hogy mit töltünk bele.

A parajdi só az egyik legtökéletesebb töltőanyag, ha sópárnáról van szó. A só nagyobb szemcsés, mint a finomra őrölt konyhasó, viszont a sószemcsék méretüknél fogva át tudnak jutni a szöveteken. Ez talán a legfontosabb fizikai tulajdonsága.

Ezen felül muszáj megemlíteni itt is, hogy a parajdi sóban megtalálható 84 féle ásványi anyag, a gyulladáscsökkentő hatása, a vegyszermentes kitermelés, csomagolás és forgalmazás mind lehetővé teszik számára, hogy ideális jelöltjévé váljon bármely sóterápiával kapcsolatos dolognak.

Ezerarcú terapeuta

Rengeteg területen találkozhatunk a sóval, ha terápiás-, wellness- vagy gyógyintézményekben járunk.

A sófürdőzés egy régóta elismert módszer a gyulladáscsökkentés, izom- és ízületregeneráció, immunrendszererősítés terén. Mivel csak természetes anyagot tartalmaz, emellett gyógyiszapot, így a fürdőélményt össze lehet kötni a gyógyulással.

Az étkezés tekintetében az ásványianyag bevitele, a káros anyagok elhagyása kiemelkedő szerepet foglal el a táplálkozás alaptörvényei között. A legnagyobb részben tudja a szervezetünk, hogy mire van szüksége, a parajdi sóval pedig egy nagy hányadát meg is adhatjuk számára.

A kevésbé ismert, de annál hatékonyabb és elterjedő félben lévő terápia a légzés útján történő kezelés. Haloterápia néven is ismert kezelés alapja a sószemcsék olyan mikro méretűre történő bontása, mely részecskék képesek eljutni a légutak legmélyebb alveolusáig is. Mivel egy gyulladáscsökkentő termékről van szó, így a légutak gyulladását sikeresen kezelik általa. Ettől is tovább menve nem csak a gyulladás és akkut panaszok, de a krónikus esetek kezelésében is kiemelkedő javulás érhető el.

Mitől más a sópárna

Ahogy már említettem is, a sópárna elég egyszerű dolog, de annál nagyszerűbb. Kettő vagy három részből állnak. Minden egyes sópárna parajdi sóval készül, a megfelelő huzattal és a natúr kivételével illatanyaggal.

A sóról már írtam pár sort, ami miatt elengedhetetlen a minőség a gyógyulás elérése érdekében.

A huzat már kicsit érdekesebb téma. Mivel a huzat szövetének át kell engedni a sószemcséket. Elengedhetetlen tulajdonság, mivel a légutakba való bejutás csak így lehetséges.

Az illat aromájának tartósabb mivolta érdekében egyedi illatmegtartó anyag kerül minden párnába. Akár a mentás, levendulás vagy épp a gyógynövényesről legyen is szó. A levendulás kimondottan a nyugodtabb alvás érdekében ajánlott. Ha sűrűn eldugul valaki orra és emiatt nehezebben alszik, akkor a mentás jó választás lehet. Hogy mire jó a gyógynövényes sópárna? Nézzük.

A parajdi gyógynövényes sópárna használata

Több szempontból is univerzális termékről van szó. A sószemcsék belélegzése csak egy, a tucatnyi lehetőség közül, amikor jól jön az otthonunkban egy sópárna. A natúr sópárnák nemtől, kortól függetlenül bárki használhatja. A gyógynövényes sópárnát 3 éves kortól szoktuk javasolni.

Abban az esetben, ha nem a légzőrendszerünk szorul segítségre, szintén jó, ha eszünkbe jut a sópárna. Akár melegítve, de hűtve is használhatjuk, természetesen más és más problémákra.

A lehűtött párna leginkább ízületi sérülésekre, zúzódásokra érdemes használni. Sportolóknak ezáltal kiváló választás. Hűtőbe kell helyezni fél órára és máris tehetjük a sérült testrészünkre. Foggyulladás az egyik legkellemetlenebb fájdalom, viszont ha sima gyulladásról beszélünk, akkor a hideg itt is megoldást, enyhülést adhat.

A másik lehetőség, mikor megmelegítjük a párnánk. Érdemes sütőben melegíteni, természetesen eltávolítva a tartó tasakot. 50 fokon 10 perc a sütőben elég is neki. A melegített párna akár mellkasra helyezve segíthet feloldani a letapadott nyákot a tüdőben, segít felszakítani a lerakódásokat. Orrüreg-, arcüreg- és homloküreggyuladás esetén szintén megkönnyíti a tisztulását és a gyógyulást.
Kis gyerekeknek kimondottan ajánlott például fülgyulladás megelőzésére vagy kezelésére.

A parajdi gyógynövényes sópárna használata esetén  különböző gyógynövények illóolaját élvezhetjük. Nem csak kellemes és hosszan tartó illatot biztosít neki, de alvásnál segíti a nyugodt pihenést. Ritka, amikor alvás közben is gyógyulhatunk és mindezt otthonunkban, kényelmesen. Pontosan ezt segíti elő ez a sópárna.

A gyógynövények

Akár valódi gyógynövényekről, akár illóolajokról beszélünk, célszerű tisztában lenni vele mivel is van dolgunk. A gyógynövényes sópárnában a levendula, cickafark és kamilla növények 100%-os illóolaja található meg. Ha valaki esetleg nem szereti a levendula illatát, vagy egy csepp kamillát megérzi egy kád vízben, annak lehet erős lesz az illata, de a hatását egyáltalán nem befolyásolja.

Levendula: magát a növényt fűszerként, gyógyászatban és illóolajkészítéshez is felhasználják.
A levendula olaj elég közismert dolog, melyet főként fertőtlenítéshez és gyulladáscsökkentésre használják. Természetesen a jellegzetes illatát több kozmetikumban fellelhetjük, úgy mint parfümökben, krémekben, kenőcsökben stb.
Fűszerként szintén széles körben felhasználható növényről van szó. Méz előállításában, dekorációnak, illatforrásnak vagy épp csokoládés desszerteknél, sőt még kandírozva is előfordul.
Számunkra az egyik legfontosabb a gyógyászati felhasználása. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, aromaterápiában szintén előforduló növény. Ezen felül a nyugodt pihenés elérésében is segítségünkre lehet.

Cickafark: sok mindenben hasonlít a levendulához. Szintén széleskörű felhasználása teszi népszerűvé. Gyulladáscsökkentő, görcsoldó és emésztési folyamatok során fellépő rendellenességek gyógyításában használatos. Ezen felül készítenek belőle teát, borogatást, illóolajat vagy csak simán fürdőbe is tehető.

Kamilla: talán senkinek nem kell bemutatni őt, a gyógynövények egyik legismertebb képviselőjét. Teszem hozzá méltónak is bizonyult erre a titulusra, hiszen a természetes orvoslás egyik alapköve. Szinén gyulladást lehet csökkenteni vele, vérzést csillapítani, fejfájás, fülfájás csillapítására, vese-, vastagbél- emésztési rendellenességeknél, görcsoldásra stb. Ebből is látszik, hogy szinte jolly jokerről beszélünk, ami szinte minden háztartásban jó, ha megtalálható.

Na, akkor kinek jó, kinek nem?!

Egyszerű a válasz. Senkinek sem árt, mindenkinek használ. Ezt mind a szó szoros értelmében kell venni. Kortól, nemtől függetlenül bárki használhatja. Ha netán valami allergiás lenne valamelyik gyógynövényre, akkor sem árt, de a használatát érdemes kicsit visszafogni. Kis gyerekektől egészen az idősebbekig élvezheti bárki a sópárnák és a gyógynövényes sópárna hatását.

 

 

Bejegyzés megosztása


A weboldal használatához kérjük döntsön adatvédelmi hozzájárulásáról! Részletekért olvassa el az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Szükséges Analitika Marketing ELFOGADOM