Vegyszermentes mosás

vegyszermentes mosás

Miért jó a vegyszermentes mosás? Hogyan mossunk hatékonyan agresszív vegyszerek nélkül?

A mosás napjaink folyamatos velejárója, hetente akár többször is mosunk, ezért keressük a lehetőségeket amikkel leegyszerűsíthető ez a mindennapos folyamat. Sajnos legtöbb esetben a szebb eredményért radikális eszközökhöz nyúlunk, ami nem jó a bőrünknek, sőt legtöbb estben ruháinkat is tönkreteszi és környezetszennyező is. A következő sorokban erre a problémára szeretnénk megoldási javaslatokat ajánlani, egyszerűen megvalósítva a vegyszermentes mosás lényegét.

A vegyszermentes mosás előnyei

Sokan küszködnek bőrproblémákkal, ezek közül jelenleg a leggyakoribb, ami sokak életét megkeseríti az az ekcéma. Kevesen tudják azonban, hogy a legtöbb esetben a tüneteik már attól enyhülnek, ha lecserélik a vegyszereket, természetes összetevőket tartalmazó készítményekre az otthonukban, és a vegyszermentes mosás mindennapjaik természetes részévé válik. Nagyon fontos ez, hiszen a legtöbb irritatív vegyszer pont a mosószerekben, öblítőkben található pedig ezek a termékek könnyen lecserélhetők bőrbarát és környezetbarát összetevőjű készítményekre. A jó hír pedig az, hogy a hatékonyságuk is megegyezik vegyszermentes társaikéval, ezért a minőségi igényeinkből sem kell lejjebb adnunk.

De miért is mosnánk olyan mosószerekkel, amik szintetikus összetevőket tartalmaz mikor a természetben fellelhető kincsekkel is szépen moshatunk és a bőrünk is meghálálja, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mi szívódik fel a bőrünkön keresztül?

Lássuk csak mik azok a természetes alapú készítmények amik a rendelkezésünkre állnak a vegyszermentes mosás megvalósításakor: mosószóda, mosódió, szódabikarbóna, növényi zsírokat tartalmazó folttisztító szappan, természetes illóolajok, fehérítő só, mosószóda.

Összefoglalva tehát miért érdemes vegyszermentesen tisztítani:

Mert környezetbarát.
Mert bőrbarát, ezért ekcémások is használhatják és a legkisebbek ruháit is bátran moshatjuk velük.
Mert gazdaságosak és a mosódiós készítmények remekül habzanak, de nem a Sodium Laureth Sulfattól.
Mert még a fehérítést is meg lehet vegyszermentesen oldani.
Mert rendkívül hatékonyan tisztítanak.
Mert a lakás takarítását is megoldhatjuk környezetbarát készítményekkel.
Mert a mosógépünk is meghálálja, hogy nem roncsoljuk radikális készítményekkel.
Mert többé nem lesz fekete lerakódás az öblítőrekeszben a mosógépünkben.
Mert többé nem lesz száraz a kezünk mosogatás után.
Mert szintetikus illatok nélkül is lehetnek hosszan illatozó ruháink.

Bejegyzés megosztása