Barion Pixel

Minden, amit a sóinhalátor használatáról tudnod kell!

Minden, amit a sópipa használatáról tudnod kell

Minden, amit a sóinhalátor használatáról tudnod kell!

Napjaink egyik legsúlyosabb problémája a légszennyezés. Ezzel szervezetünk, a légutak nehezen birkóznak meg, nem véletlenül nő az asztmások, és az allergiások száma ilyen ütemben. A levegőben terjedő pollen, és mikroszkopikus szennyeződések náthát, köhögést, és gyulladásokat okozhatnak. Itt jön a képbe a sóinhalátor!

A légszennyezés ellen nem sokat tehetsz, de létezik megoldás erre a problémára. Olvasd el ezt a cikket, és elmondom mit tehetsz ellene!

A megoldás a parajdi sóinhalátor!

Persze nagyon jó megoldás lenne egy sóbarlangi sóterápia, hogy tisztán tartsuk légutainkat. Ez azonban helyhez kötött, időigényes és sok esetben elég költséges, amit nem mindenki engedhet meg magának.

Szerencsére a csoda sóbarlangok minden jótékony hatását könnyedén otthonba viheted sóinhalátorok formájában! A világszinten híres parajdi só kerámián keresztül történő belélegzésével ugyan azt a hatást érheted el, amit egy sóbarlangban.

A légúti rendszerbe jutva fejti ki jótékony hatását, enyhíti az allergiás, és az asztmás tüneteket. A kerámia sóinhalátor számos előnye ismert, rengeteg betegség kezelésére alkalmas eszköz.

Sóinhalátor segíti a legzéstA sóinhalátor használata

Az eszköz használata pofon egyszerű. Szájon át belélegzed, majd az orrodon kifújod a levegőt. Nem szükséges mély levegőt venned, a sóinhalátor normál légzésritmus mellett fejti ki hatását. Az erőltetett légzésnek felléphetnek mellékhatásai pl. sós szájíz, szédülés, hányinger, ezért erre feltétlenül oda kell figyelned!

Ha a tisztulási folyamat beindul, köhögést, orrfolyást fogsz tapasztalni. Így távoznak a káros lerakódások!

A fertőzések elkerülése miatt a sóinhalátorodat csak Te használd. Nedves ronggyal lehet tisztítani, arra vigyázz, hogy a belsejébe ne kerüljön víz. Ez ugyanis károsítja a benne lévő pajardi sót!

Napi 15-25 perc használat javasolt a tünetek fennállásáig. Ezt akár rövidebb, 4-5 perces részletekben is megteheted.

A sóinhalátor gyerekeknek is ajánlott. Napi 5-20 perces kezeléssel minden jótékony hatástát kifejti, és elkezdődik a tisztulási folyamat.

Dohányzol, vagy éppen leszoktál? A sóinhalátor dohányosoknak is rendkívül hatékony megoldás. Segít a légutak tisztulásában, a hörgők regenerálásában. Sokkal gyorsabban fog tisztulni a tüdőd!

A sóinhalátor hatásos a dohányzás leszokásában

Élettartama, utántöltése

Biztos felmerült benned a kérdés, hogy egy ilyen nagyszerű eszköz, a sóinhalátor meddig használható. A kerámia pipák akár 5 évig is bírják, hiszen sokkal tartósabb anyagból készülnek, mint a műanyagok. A műanyag pipákat nagyjából 1 évig használhatod.

Az utántöltéshez 5-6 dkg a középmiocén korból származó halit sókristályra lesz szükséged. Tudom ennek a beszerzése laikus szemmel macerásnak tűnhet. Ne aggódj a parajdi só vásárlása valójában ugyan olyan könnyű, mint ha lemennél a közérbe mezei konyhasóért! 

A pipát utántöltheted halit tengeri sókristállyal is! Erről részletesebb információt ITT olvashatsz!

Fokozhatod a gyógyhatást!

100%-os illóolajokkal pl. myra, eukaliptusz, borsmenta, még tovább növelheted a hatékonyságot. Csepegtess a kerámia szűrőre 1-2 cseppet, ami szinergiaként erősíti, és kiegészíti a sókristályok élettani, légúti gyógyhatását.

Az illóolajok használata miatt elszíneződhet a sóinhalátor alsó szűrője, de ez nem okoz gondot a működésben.

Mire jó a sóinhalátor?

A használata segítséget nyújthat számos tünet kezelésében:

  • Hörghurut
  • Asztmás tünetek
  • CODP (krónikus obstruktív tüdőbetegség)
  • Légúti fertőzések
  • Légutak regenerálása dohányzásról való leszokás után
  • Allergiás tünetek

Láthatod, hogy egy sóinhalátor parajdi sóval, rendkívül hasznos, számos gyógyászati előnye van. Használatával könnyedén kezelheted ezeket a tüneteket, jobbá téve a hétköznapjaidat!

Vidd otthonodba a sóbarlangok gyógyító erejét, szerezd be saját sóinhalátorodat!

Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnál máskor is, akkor csatlakozz hozzám a Facebookon is!

Bejegyzés megosztása


A weboldal használatához kérjük döntsön adatvédelmi hozzájárulásáról! Részletekért olvassa el az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Szükséges Analitika Marketing ELFOGADOM