Szűrőzsák-csodazsák medencéhez

szűrőzsák-csodazsák medencéhez

Szűrőzsák-csodazsák medencéhez

Új irány

Most egy teljesen új dologgal érkezünk. Eddig a parajdi só körül forgott a világ, de most elkezdtünk kicsit kitekinteni. Na jó, annyira nem messzire, maradunk a tűz körül.
Mivel nem csak arra kell figyelmet fordítanunk, hogy a dézsánkban vagy medencénkben megfelelő minőségű víz és só legyen, hanem azt tisztán is kell tartani, így logikus döntés volt (szerintem) ezzel a területtel is foglalkozni.

Mi a célunk?

Mivel a karbantartás legalább olyan fontos, mint a használat, ezért igyekszünk ebben is némi segítséget nyújtani. A csodazsák használata viszont nem korlátozódik a dézsák és medencék világára. Amennyiben valakinek otthon egy kellemes kerti tava van, szeretné tisztítani az esővizet, megszűrni a ciszternában összegyűlt vizet, mielőtt feltöltené vele a medencét vagy kültéri tusoló vízellátását biztosítaná, esetleg öntözéshez szennyeződésmentes vizet szeretne kinyerni, adunk egy tökéletes eszközt.

Előfordulhat, hogy valaki nem tisztított parajdi sóval, vagy himalája sóval töltötte fel a dézsáját, illetve a kerti wellness területén sok homokos rész található, ezáltal a fürdővíz hamar szennyeződhet. A másod- vagy harmadosztályú parajdi só iszaptartalma túl nagy mennyiségű egy dézsához. A megfelelő mennyiséggel feltöltve kiválik és leül az aljára több kiló iszap. Ez nem lenne probléma, mivel a parajdi sóban található iszap, gyógyiszap, viszont a víz ezáltal túlzottan szennyezett lesz és a leülepedett iszap a dézsának sem használ. A parajdisókincsek-nél csak első osztályú parajdi só kapható, de természetesen azoknak is szeretnénk segíteni, akik nem ilyen minőséggel találkoztak eddig.

A medence vagy dézsa vizét ezáltal nem kell teljesen lecserélni és újra feltölteni vízzel és 100 + kiló sóval, hanem megmenthetjük együtt. Sokat spórolhatunk és mégsem kell kompromisszumokat kötni a sómennyiség, illetve a víz tisztaságával kapcsolatban. Nem beszélve a csodazsák gazdaságos áráról és felhasználhatóságáról.
Na, de inkább nézzük, ha már ennyit meséltem róla..

Mi is a csodazsák?

Nagyon egyszerű dologra kell gondolni. 3 részből álló csoda.

 1. 5 mikronos szűrőzsák, amely talán a legfontosabb része, mivel a szennyeződések kiszűrését ez végzi.
 2. a csatlakozóegység, ami segít a könnyű kezelhetőségben. Egyszerűen csatlakoztatható ¾-es csőhöz.
 3. túlnyomásszabályzó kis szerkezet, ami megvédi a zsákot a hirtelen megnövekedett nyomáskülönbség esetleges károktól.

Egy igazán egyszerű termék, kezdvező árral párosítva.

 

Szűrőzsák-csodazsák medencéhez használata mint az 1 x 1

Túlzás nélkül egy pofonegyszerű használatot kell elképzelni. Mindössze egy keringtetőrendszer, vagy szivattyú kell hozzá pluszban (ami minden medence és dézsatulajdonosnak alap kellék az otthonában valószínűleg J ).

A szivattyú kifelé pumpáló ágára rákötjük a ¾-es csövet a csodazsákot a másik végére erősítjük és hagyjuk dolgozni. Szépen megtelik a szűrőzsák és máris kezdődik a víz tisztává varázsolása. Mivel dézsában és medencében alapból is ajánlott a parajdi só használata (a jégkár és algásodás megelőzése érdekében) ezért nem muszáj vegyszereket adagolni hozzá. A kerti tavak karbantartásában szintén fontos szerepet játszhat a sózás, viszont némi tisztító vegyszer is elfér mellette. Ezeket nyugodtan bele lehet helyezni a zsákba, így koncentráltabban fejtheti ki hatását. A leülepedett szennyeződéseket a szivattyú felé kell terelni (mivel csak így képes a teljes vizet átszűrni és az összes szennyeződést átpumpálni a zsákon.

Ha nagyon koszos vizet szeretnénk tisztává varázsolni, érdemes időközönként kitisztítani a csodazsákot is, hogy hatékonyabban tudja ellátni a szűrő tulajdonságát.

Előnyei?

Elég is a mellébeszédből, úgyis mindenkit az érdekel miért is jó ez vagy mitől jobb, mint a társai?!

 • gazdaságos alternatívája a komplett szűrőrendszereknek töredék áron
 • a zsákanyag tisztítható, így nem kell cserélni, csupán tisztítani
 • könnyen tisztítható akár magasnyomású mosóval, akár mosógépben
 • biztonságos a túlnyomásszabályzó által
 • a csatlakozó 7-8 Bar nyomásig használható, ami jóval a hagyományos szivattyúk nyomásán felüli érték
 • szabadon variálható (1 zsákkal, 2 zsákkal, átalakítóval ½ csövet rácsatlakoztathatunk, több darab összekapcsolható stb.)
 • egyszerűen szétszedhető
 • hosszú élettartamú

Milyen formái vannak?

Sokszor lehet venni 2in1 vagy 3in1 dolgokat a boltokban, de általában ez sajnos a minőség rovására megy. A csodazsák erre a méltó ellenpélda.
Mivel lehet használni:

 • az egyszerű alap verzió, amikor a fent említett csatlakozó és szűrőzsák hármas tökéletesen ellátja a feladatot. Ez általában egy sima merülő szivattyúnál tökéletes megoldás, mivel egy dézsa vagy kör medence vizét ki tudja tisztítani.
 • nagyobb nyomásnál már érdemes a túlnyomásszabályzót is hozzácsatolni (minden esetben ajánlott! ), mivel biztonságot ad, sőt később, nagyobb teljesítményű szivattyú esetén sem okoz gondot a használata
 • nagyobb vízmennyiség tisztítása esetén dupla zsákkal is használható. A hatásfoka megnő és sokkal hamarabb kapjuk az elvárt eredményt ezáltal.

A minőség adott, a többféle felhasználhatósága csupán kényelmi, hatásfokbeli különbséget eredményez.

A tisztítása is legalább olyan egyszerű, mint a használata. A zsákot könnyedén le lehet venni a csatlakozóról és kiöblíteni, magasnyomású mosóval vagy mosógéppel megtisztítani a benne felhalmozódott, kiszűrt szennyeződésektől.

Épp ez az egyik, amitől olyan különleges. Bármi képes használni és tisztítani, cserélni és összeszerelni. Az ára sokkal kedvezőbb, mint a szűrőrendszereké, hatékonysága pedig vetekezik velük, hanem jobb. Személyreszabható és ezáltal könnyen megszerethető.

Mivel a célunk az, hogy mindenki számára elérhető legyen, ezért nem csupán megtalálható a parajdisokincsek.hu webárúházban, de minden kérdésre is szívesen válaszolunk, hogy megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb variációt.

Akár vendégházat, nyaralót üzemeltet, akár otthoni családi összejövetelt tartana a medence körül vagy a gyerekek számára mindig tisztán tartaná a vizet, megvan a megfelelő választás, a csodazsák.

Bejegyzés megosztása