Barion Pixel

Sós ivókúra alkalmazása, élettani hatásai!

A sósivókúra jótékony hatásai

A parajdi só felhasználása nagyon széles körű. Több blogot írtam már a felhasználási módjairól, most egy kevésbé ismertet választottam! A sós vizes ivókúra számos egészségügyi problémára megoldást nyújthat. Ebből a blogból megtudhatod milyen egyszerű, mégis nagyszerű dologról van szó!

Legfontosabb a megfelelő minőségű só!

Nem kérdés, hogy a só ivókúra esetében kiemelten fontos, hogy jó minőségű, vegyszermentes sót használj. A boltokban kapható konyhasók nem alkalmasak erre a célra. Számos ipari beavatkozáson megy keresztül, mire a polcokra kerül.

A parajdi sót ezzel szemben kézzel bányásszák, és feldolgozása során sem dolgozzák fel iparilag. A sóban található 84 féle ásványi anyagnak és nyomelemnek köszönhető a parajdi só jótékony hatása a szervezetedre! A parajdi só összetétele sokban hasonlít a Himalája sóéhoz, ezért abból is készíthetsz sóoldatot!

Hogyan készíts sóoldatot?

Az ivókúra két összetevőből áll össze. Szükséged lesz 26%-os sóoldatra, és jó minőségű szénsavmentes ásványvízre! Elsőre biztos nagyon bonyolultnak hangzik, de ne aggódj pofon egyszerű!

A sóoldat készítése pillanatok alatt megvan. A sókristály darabokat tedd egy üvegbe, majd töltsd föl annyi szénsavmentes vízzel, hogy bőven ellepje. A só-víz aránya 1:3 legyen. Ez azt jelenti, hogy például 1 kg parajdi sóhoz 3 liter vizet kell öntened! Nagyjából háromnegyed óra után telített 26%-os sóoldatot kapsz.

Mivel telített oldatról van szó a só nem tud teljesen felolvadni. A sóoldatra mindaddig önthetsz újra vizet, amíg fel nem oldódik a só teljesen!

Hogyan tárold a sóoldatot?

A sóoldat nem igényel különleges tárolást, korlátlan ideig eláll. Mivel az oldat teljesen steril sem gombák, sem baktériumok, sem csírák nem élnek meg benne!

Parajdi sós ivókúra alkalmazása!

Az elkészült 26%-os sóoldatból tegyél egy teáskanálnyit egy pohárba és öntsd föl jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel. A hígított sóoldatot idd meg minden reggel éhgyomorra! A sóoldat képes akár 24 órán át fenntartani a sókristályok rezgésmintáját!

A teáskanálnyi sóoldathoz adott esetben több vizet is hozzáadhatsz, akár egy litert is. Ilyenkor a kapott oldatot egész nap fogyaszthatod!

Abban az esetben, ha a méregtelenítés erős hasmenéssel jelentkezik, a parajdi só ivókúra kezdetén, nem kell megijedned! Ez teljesen normális, a megoldás, hogy a sóoldatot cseppenként adagold és növeld a víz mennyiségét!

Kisgyermekeknek és csecsemőknek is lehetséges az ivókúra, nekik is cseppenként adagold az oldatot!

Az ivókúra nem a legjobb kifejezés!

Az ivókúra során nem a mennyiség, sokkal inkább a rendszeresség és a kristálysó minősége a fontos! Az ivókúra hossza nincs időben behatárolva, akár egész életedben fogyaszthatod a sóoldatot az egészséges életmód érdekében!

Az ivókúra élettani hatásai

A parajdi só ivókúraként alkalmazhatod krónikus fejfájás és alvászavar esetén. Javítja a koncentrációs képességeid is, mivel serkenti a vérkeringést. Hatékonyan kezeli a különböző allergiás tüneteket, és erősíti az immunrendszered!

Szív- és érrendszeri panaszokra is tökéletes megoldást nyújt, emellett kiemelkedő a méregtelenítő hatása is!

Talán meglepően hangzik, de szájfertőzések és afták esetén is segítséget nyújthat, valamint a kellemetlen leheletet is elmulasztja. A 26%-os parajdi sóoldatos vízzel történő fogmosás és öblögetés eltünteti a fogkövet, erősíti a fogakat és megakadályozza a fogszuvasodást!

 

A  só ivókúra alkalmazása hihetetlenül széles körű! A sós ivókúrát kevesen ismerik, alkalmazzák, pedig számos területen nyújthat segítséget akár egyetlen nap leforgása alatt! Ha szeretnéd kipróbálni ezt a régi, csodás praktikát, szerezd be hozzá a legjobb minőségű sót!

Biztosan hallottál már róla, de a parajdi sót főzéshez is használhatod. Az egészségtelen konyhasódal elhagyva ételeid egészségesek és sokkal zamatosabbá válnak! Előzd meg az egészségügyi problémák kialakulását, használj parajdi sót mindennapi étkezésedhez!

Ha szeretnél hasonló érdekességeket olvasni, csatlakozz hozzám Facebookon is!

Bejegyzés megosztása


A weboldal használatához kérjük döntsön adatvédelmi hozzájárulásáról! Részletekért olvassa el az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Szükséges Analitika Marketing ELFOGADOM