Parajdi só főzéshez: egészséges és finom!

parajdi só főzéshez

A boltok polcain rengeteg fajta só található. Gyakran visszatérő kérdés, hogy szükség van e a szervezetünknek sóra, és, ha igen melyiket érdemes választani. Annyit elárulhatunk, hogy a rossz minőségű sónak negatív élettani hatásai lehetnek. 

A Parajdi só főzéshez is az egyik legjobb választás, cikkünkből megtudhatod, hogy miért!

Kezdjük az elején: szükségünk van sóra?

A válasz egyértelmű, igen szükségünk van, a só az ember számára nélkülözhetetlen. Többek között olyan fontos feladatokért felelős, mint a folyadékháztartás, befolyásolja a vérnyomást, valamint részt vesz az ideg-, és izomműködésben is.

Szokták mondani, hogy jóból is megárt a sok…ez a sóra hatványozottan igaz. Fontos szerepe ellenére sem szabad túlzásba vinni, és „sót, sóval enni”, egy felnőtt számára az ajánlott napi mennyiség 5 gramm körül van.

konyhasó

Ahogy korábban említettük nem mindegy, hogy a napi mennyiséget milyen minőségű sóval juttatod a szervezetedbe, hiszen óriási különbség van ezek között!

Mi a baj a hagyományos konyhasóval?

A hangsúly az ipari beavatkozáson van. A boltokban beszerezhető hagyományos konyhasók a feldolgozás során olyan adalékanyagokat kapnak, amik károsak az egészségre. De mi akkor a megoldás?

Sóra szüksége van a szervezetednek, de a hagyományos konyhasó negatív hatásokkal rendelkezik…

A megoldás: parajdi só főzéshez!

A parajdi só világviszonylatban is az egyik legjobb minőségű. Most biztos azon gondolkozol, hogy mi lehet ennek az oka. A parajdi sót a mai napig kézzel bányásszák, a feldolgozás során nem éri semmilyen ipari beavatkozás, ezért 100%-ban adalékadag és mellékhatás mentes!

Ez a sókülönlegesség 84 féle ásványianyagot és nyomelemet tartalmaz, ráadásul rendkívül magas, 97%-os a NaCl tartalma. Jellegzetes szürkés színét őstengeri iszaptartalmának köszönheti, ami különleges olajeszenciát is kölcsönöz neki!

Ételeink egyik legfontosabb fűszere a só. Azon túl, hogy egészséges, az ízeket kiemeli, növeli a karakterét. A parajdi sót eredetileg nem fűszerezésre tervezték, mivel ahogy említettük nem esik át gép tisztítson. Ettől függetlenül mégis az egyik legjobb választás, rendkívül egészséges, az ételek ízeit pedig sokkal jobban kiemeli.

Sóssága rendkívül kellemes, nincs csípős érzete, az említett olajesszenciái pedig tovább fokozzák az ízélményt! A híres magyar szakácsok is előszeretettel alkalmazzák, a Lyon-i főzővilágbajnokságon is a parajdi sóra esett a választásuk!

A parajdi só jótékony hatásai

  • Serkenti az anyagcserét, pozitívan hat cukorbetegség, túlsúly esetén.
  • Hatékony számos légúti megbetegedés esetén.
  • Asztmás és allergiás tünetek kezelésére is alkalmas.
  • Bőrünkre is jótékony hatással bír sok betegség, allergiás tünet esetén.
  • Segít az ízületi-, és izomfájdalmak megelőzésében, kezelésében.
  • Normalizálja testünk keringését, ezzel segítve a krónikus fejfájás, és az alvászavarok elmulasztását.
  • Szabályozza a vérnyomást.
  • Csíraölő hatású, ezért hatékony gombák, baktériumok, vírusok esetén is.

parajdi étkezési só

Összegezve: A parajdi só főzéshez is az egyik legjobb választás. A hagyományos sóval ellentétben nem tartalmaz semmilyen káros anyagot. Használatával ételeid nem csak finomabban, de sokkal egészségesebbek is lesznek.

Felejtsd el a rossz minőségű konyhasót, próbáld ki a parajdi étkezési sót, ételeid hálásak lesznek érte!

Bejegyzés megosztása