Barion Pixel

Természetes víztisztítás, miért jó a parajdi só a medencébe!

A vegyszermentes víztisztítás a gyermek bőrét is kíméli

Akinek van otthon medencéje, pontosan tudja, hogy milyen jó ebben a nagy kánikulában megmártózni a frissítő vízben! Sokszor lehet hallani, hogy „ezt a nagy meleget csak a víz mellett lehet kibírni!” Ez így is van, de azt kevesen tudják, hogy mennyi munkával is jár valójában egy otthoni medencét fenntartani! Az egészség megőrzése érdekében fontos a természetes víztisztítás. Ebből a blogból megtudhatod mire jó a parajdi só a medencébe!

Nagy kényelem, sok munka!

Bármilyen medencéről is legyen szó, rosszabb esetben mindennapos munka, hogy a víz megfelelő állapotban maradjon. Senki nem szeretne egy szennyezett vizű medencében úszkálni. De mi a teendő?

Laikus szemmel nézve felmerülhet a kérdés, hogy miért kéne vegyszerezni a vizet, ha a medencébe ivóvíz kerül, ami „kristálytiszta”. A válasz, hogy sokáig tiszta is maradjon! Rengeteg szennyeződés kerül a medence vizébe használat során. Beleesnek a bogarak, falevelek, testünkről is bele kerül a szennyeződés. Ez hosszú távon oda vezet, hogy a víz zavaros, nyálkás és algás lesz! A leggyakoribb megoldás ennek elkerülése érdekében, hogy klórt tesznek a vízbe, hogy tiszta maradjon!

Tiszta víz, de milyen áron?

A klór valóban hasznos, kis mennyiségben megállítja a baktériumok szaporodását, nagyobb mennyiségben az algásodást is meggátolja. Gondolhatnád, hogy akkor el is van intézve, ez mindenre megoldás! Nem véletlen, hogy sok család ódzkodik ettől a megoldástól, napjainkban nagyon elterjedt a vegyszermentes fertőtlenítés. Ennek oka, hogy a klórnak káros hatásai vannak!

A klór káros tulajdonságai

  • A klóros vízben káros melléktermék keletkezik

A vízben lévő szerves vegyületek és a klór reakcióba lépnek egymással. Ennek eredménye, hogy egy olyan melléktermék keletkezik, amit sokan rákeltő anyagnak tartanak. Ez a bőrödön keresztül bekerül a szervezetedbe és lerakódik.

  • Kapcsolat az allergiával és asztmával

Kimutatták, hogy azok a gyermekek, akik sok időt töltenek klóros vízbe, nagyobb arányban szenvednek valamilyen légúti megbetegedésben. Sok asztmás beteget úszni küldenek el, hogy táguljon a tüdőjük, erősebbek legyenek. A levegőbe áramló klór belélegzése azonban sokszor csak ront a helyzeten.

  • Rossz hatással van a bőrre

A klór megöli a baktériumokat, de nem képes eldönteni, hogy melyik a hasznos ezek közül. A bőrödnek megvan a sajátos baktériumflórája, amely azért felelős, hogy megelőzze a fertőzéseket és szép maradjon. A sok klóros víz hatására ez megváltozik, felborul az egyensúly.

A klór emellett a zsírsavakkal és az E-vitaminnal is leszámol, aminek hatására bőröd szárazzá, irritálttá válhat. Megjelenhetnek ekcémás panaszok, nőhet a pattanások száma, kipirosodhat a bőröd.

Megoldás a természetes víztisztítás, a parajdi só!

A parajdi só kiváló megoldás, ha a vegyszermentes medence a célod! Ez a só fertőtlenítő hatással is bír! Élvezheted egész nyáron a medencézést, mégsem kell a mellékhatásoktól tartanod, a gyerekeiden nem lesz látható a klóros víz adta irritáció.

A parajdi só hatása

A megfelelő 3-5%-os koncentrációval tiszta, algamentes vízben fürödhettek! A parajdi só medencébe nagyszerű vegyszermentes tisztítószer, ami számos jótékony hatással van a szervezetedre!

  • Magas ásványi anyag és iszaptartalma miatt kedvező hatással van bőrödre!
  • Enyhíti az asztmás, allergiás és feslőlégúti panaszokat!
  • Kiváló stresszoldó és nyugtató hatása van!
  • Tartós fürdőzés megszünteti az ekcémás tüneteket!
  • A sóban található 84 féle ásványi anyag jó hatással van az ízületekre, csontokra, izmokra!

A teljes élmény érdekében elengedhetetlen a víz fertőtlenítése. Ha szeretnél megszabadulni a klór okozta mellékhatásoktól, szuper alternatíva a természetes víztisztítás parajdi sóval!

Mivel a medencébe a jó koncentráció érdekében nagyobb mennyiségű sóra lesz szükséged, válaszd a gazdaságos, 25 kg-os zsákos kiszerelést. Használj parajdi sót a medencébe, élvezd a tiszta vizet és a jótékony hatásokat egész nyáron!

Ha szeretnél hasonló érdekességeket olvasni, csatlakozz hozzám facebookon is!

Bejegyzés megosztása


A weboldal használatához kérjük döntsön adatvédelmi hozzájárulásáról! Részletekért olvassa el az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Szükséges Analitika Marketing ELFOGADOM