A sólámpa működése, jótékony hatásai!

A sólámpa működése, jótékony hatásai

A sólámpa működése, jótékony hatásai!

A sólámpa minden kétséget kizárólag egyre népszerűbb. Mindenki szereti a dekorációs elemeket. Ezek a lámpák kellemes fényük, és a természetet megidéző megjelenésük miatt rendkívül jól mutatnak, pompás díszei a lakásnak.

Nem véletlenül kerül be egyre több háztartásba. Dekorációs készségein túl, a sólámpákat jótékony hatásai miatt alkalmazzák. Ebből a cikkből megtudhatsz mindent, amit érdemes tudni róluk!

Parajdi sólámpa működése

A sólámpa lényege, hogy egy sajátos párolgási folyamat során negatív töltésű ionokat juttat a levegőbe. A sok elektronikai cikk miatt a légtérben túl sok a pozitív töltésű ion, amik ugyan számunkra észrevehetetlenek, negatív hatással vannak szervezetünkre. Ezeket a pozitív ionokat semlegesíti a sólámpa!

A parajdi sólámpa azért is különleges, mert ezt a szürkés árnyalatot ritkábban találhatod meg a piacon. Kellemes fény nyugodtságot, békés hangulatot varázsol a lakásodba. De mitől is lesz ilyen speciális szürkés színe?

Ez a sókülönlegesség nem csak 84 féle ásványi anyagot tartalmaz, hanem természetes ősóceáni iszapot is. Egyedi olajeszenciája, és nyomelem tartalma még különlegesebbé teszi. Ez az iszaptartalom kölcsönzi a parajdi sónak az egyedi, szürkés színét.

A sólámpa működése, jótékony hatásai!

A sólámpa jótékony hatása

Most, hogy már ismered a működési elvét, és azt, hogy mitől ilyen különleges a parajdi sólámpa, nézzük, milyen jótékony hatásai vannak ha használod.

Tisztítja a levegőt!

A sólámpa tisztítja, és sterilizálja a levegőt. Mivel a só maga természetes antihisztamin, ezért asztma esetén ugyan olyan hatásos, mint a receptre kapható készítmények, azonban nincs mellékhatása!

A tisztább levegő hatására az allergiás tünetek nem jelentkeznek.

Felbontja a nyálkát a tüdőben, tisztítja a hörgőket, így száraz köhögés ellen is kifejezetten hatásos.

Segíti a dohányzásról való leszokást is, mert a só belélegzése gyorsítja a tüdő regenerálását. A hatására a káros lerakódások sokkal gyorsabban távoznak. Ez a folyamat köhögéssel járhat, ettől nem kell megijedni, ez jelenti, hogy elkezdődött a tisztulási folyamat!

A sólámpa működése, jótékony hatásai!

Fáradság és migrén ellen

A túl sok pozitív töltésű ion negatív hatása, hogy rossz közérzetet, fáradtságot, és fejfájást okozhat. A sólámpa negatív töltésű ionjainak köszönhetően kedvező hatással van a szervekre, az agyra, mivel segíti az oxigénszállítást.

Fizikai, és mentális energiával látja el az embert, ezért kimerültség, és fáradság ellen is tökéletesen alkalmazható.

A jó levegő minőség miatt javítja az alvásminőségét, így nagyban hozzájárul a jó közérzethez, a stresszmentes élethez.

Penész és baktériumok ellen

Nem véletlenül mondják, hogy az egyik legjobb levegő tisztító eszköz. A levegőben keringő só antibakteriális hatása miatt, kiválóan alkalmas a penészgombák, és a baktériumok pusztítására. Kifejezetten ajánlott magasabb páratartalmú helyeken, ilyenkor azonban a lámpa is nedvesedik, ezért hosszabb ideig kell bekapcsolva lennie.

Mekkora sólámpa kell, hová tegyük?

Ebben az esetben valóban igaz, hogy minél nagyobb sólámpát szerzel be, annál tisztábbá varázsolhatod a levegőt. Ha mindenképp számszerűsíteni kell, egy 10 nm-es szobába legalább egy 6 kg-os sókristályra, 20 nm-es szoba esetén pedig 12 kg-os sólámpára lesz szükséged. Ez lehet több kisebb is, nem muszáj egy nagynak lennie.

A sólámpa elhelyezése attól függ, mit szeretnél elérni vele. Ha a pozitív töltésű ionokat szeretnéd semlegesíteni, érdemes a Tv, vagy a számítógép közelében elhelyezni. Ezek az elektronikai cikkek bocsájtják ki ugyanis a legtöbbet.

Ha a pihentetőbb, nyugodt alvás a cél, mindenképp az ágyhoz közel kell elhelyezni. Negatív hatásai nincsenek, ezért nyugodtan alkalmazható gyerekszobában is!

Tartsd tisztán!

 A tisztítása pofon egyszerű! Kapcsold ki a lámpát, várd meg, hogy lehűljön szobahőmérsékletűre. Enyhen nedves szivaccsal, vagy ronggyal finoman töröld le a koszt a lámpáról. A maradék nedvességet egy száraz kendővel, lehetőleg olyannal, ami nem szöszöl.

Ezután visszateheted a helyére, és be is kapcsolhatod. A maradék nedvesség magától elpárolog, miután fölmelegedett!

Himalájai sólámpa

Ha névről nem is ismered, ezzel lehet többet találkozni a piacon. A különbség a két lámpa között, hogy a himalájai sólámpák több színben vannak. Pont ezért népszerűbb talán, mivel dekorációs szempontból nagyon jól mutatnak sokszínűségük miatt.

A színe a kibányászott só vastartalmának köszönhető. Összetételében ugyan úgy 84 féle ásványi anyagot tartalmaz, mint a parajdi só. Természetes állapotában kerül feldolgozásra!

A himalájai sólámpa hatása tökéletesen megegyezik a parajdi sólámpáéval. Negatív töltésű ionokat bocsájt ki, amik semlegesítik a sok pozitív töltésű iont.

Tisztítja a levegőt, jótékony hatással van a légutakra. Stresszoldó, és nyugtató hatása miatt javítja a közérzetünket, pozitívan hat mindennapjainkra.

Ezzel a termékkel bővül a kínálatunk, pár hónapon belül a sólámpa már több színben is pompázhat otthonodban!

A sólámpa működése, jótékony hatásai!

Akár a parajdit, akár a himalájait választod a sólámpa hatása jótékonyan befolyásolja a mindennapjaidat! Gyógyászati előnyei mellett, a szobát is otthonossá teszi!

Tégy egy lépést a jobb minőségű levegő, és a stresszmentes élet felé! Szerezd be saját sólámpád, használd ki a természet egyik legnagyobb kincsét!

Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnál máskor is, akkor csatlakozz hozzám a Facebookon is!

Bejegyzés megosztása